Hlavní obsah

Abeceda jarních trendů: od N po Z

Foto: Bandolera

Mezi letošní trendy patří i hravá rozevlátostFoto: Bandolera

Reklama

Módy není nikdy dost, a proto přicházíme už s druhou polovinou naší abecedy největších a nejvýznamnějších trendů, které zasáhnou letošní jaro a léto. Jste připravená na další porci stylu? Jdeme na to!

Článek

Nečetla jste včerejší první díl? Vraťte se k němu, ještě než se začtete do „enka". Jen tak vašemu oku žádné trendy neuniknou!

N... NÁVRAT RETRA

„Jé, to se nosilo za nás." Taky jste už tuhle větu slyšely od své maminky nebo babičky? Mají pravdu, móda se vrací a hlavně ta vydařená. A tak se můžete setkat s ryze ženskými šaty z padesátých let u F nebo outfity à la sedmdesátky v H Trocha nostalgie nikdy nezaškodí, ne?

O... OVERALY

Overaly můžete zbožňovat, nebo nenávidět. My patříme k té první skupině. Ty z lehoučkých materiálů vám zpříjemní teplé dny, navíc nemusíte moc přemýšlet, s čím si je vezmete. Stačí přidat pár doplňků a jít.

P... PUDROVÉ BARVY

Jak už jsme naznačili, „zelenou“ budou mít letos hlavně neutrální odstíny a také ty lehké, pudrové. Nejvíc parády naděláte v bílé, ale i ve všech světlých lehkých tónech.

Q... QUEENSLAND

Proč zrovna Queensland? Kde jinde než v tomhle australském surfařském ráji můžete narazit na styl à la surfařka? Právě ten totiž ovládne plážovou módu. K plavkám nesmí chybět kraťásky a klobouček.

R... ROZEVLÁTOST

Vzdušné volné materiály už frčí několik sezon, právě v létě se ale nosí nejlépe. V rozevlátých košilích, tunikách a šatech vám bude zaručeně příjemně. Nemáte ráda „pytlovitý“ styl? Přidejte pásek, který naznačí vaši postavu. Super tipy na triky s pásky najdete ve článku Nejšikovnější doplněk? Pásek!.

S... SAKA

Bez pořádného sáčka si na jaře ani neškrtnete. Krásné kousky vás přitom finančně nezruinují, vybrat si můžete v Reservedu, C nebo Zaře. Trendy budou zejména v něžném bílém provedení.

T... TRANSPARENTNÍ MATERIÁLY

Muži s námi budou zřejmě souhlasit, že není víc sexy obleček než krásná průsvitná halenka. Zřejmě nebudete tak odvážné jako modelky na přehlídce Valentina, které si vykročily jen tak „naostro,“ ale to vůbec nevadí. I s tělovým topem vespod vypadají nádherně.

U... UNISEX

I pánské prvky se prolínají do jarní módy, a to především co se týče kalhot, košilí a různých bekovek. Abyste tento trend vyvážily, nechoďte v něm od hlavy k patě. Košili zastrčte do kalhot a přidejte několik něžných doplňků.

V... VRSTVENÉ DOPLŇKY

I tento trend přetrval z minulých sezon a co víc, zdá se, že se prosazuje ještě více. Takže pokud jste už loni nosily kvanta náramků, letos můžete ještě jeden přidat. Zářivé barevné doplňky doladí oblečení v něžných světlých barvách. Vrství se přitom nejen náramky, ale i pásky. Ty tenké si můžete vzít klidně tři, a když budou z podobného materiálu, můžou se lišit i barevně.

W... WESTERN

Hermès i Dolce předvedli, jak má vypadat žena z Divokého západu. Nedělejte z něj kovbojku a zkuste ho taky. Nemusíte se přitom oblékat stejně „westerňácky“ jako modelky. Pár třásní na kabelkách nebo botách úplně postačí.

X... XXL

Nemáme na mysli tělesné proporce (i když jsou momentálně ženské tvary oslavovány), ale velikosti oblečení. „Oversized“ móda je na léto úžasná a pohodlná. Co třeba XXL tričko s krátkými kraťásky nebo nadměrně dlouhá tunika doplněná páskem a punčochami?

Y... YSL

Ačkoli před dvěma lety zemřel, odkaz Yves Saint Laurenta žije dál. V jarní kolekci návrhář značky Stefano Pilati vsadil netradičně na tmavší barvy, inspiraci Japonskem a průsvitné svršky. A co z jejich kolekce byste měly „okopčit“? Velké límce u jarních kabátků!

Z... ZVÍŘECÍ ŘÍŠE

Zvířátka přežila zimu a úspěšně útočí na jarní šatníky. Spíš než klasické vzory vyzkoušejte kousky z lehoučkých materiálů a v různě barevných odstínech. Proč by nemohl být leopard modrý nebo růžový?

Áčkem to začalo, zetkem končí. Další písmenka už bohužel nemáme :-). Doufáme, že jsme vás alespoň trochu navnadili na jaro a že si mezi tou záplavou nových trendů vyberete právě ten svůj.

Reklama

Související témata:

Načítám