Hlavní obsah

Ananasová buchta podle Kamily

Foto: Petr Makovička

Zajímavá kombinace ananasu, šlehačky a pomazánkového másla

Pokud rádi pečete a třeba ještě raději jíte různé koláče, buchty a zákusky k odpolední kávě, určitě vám přijde k chuti i náš dnešní moučník. Pod krémovou vrstvou šlehačky a pomazánkového másla se ukrývá lehce sladký korpus z ananasového těsta. Vyzkoušejte sami, nebudete litovat!

Článek

Na skvělou sladkokyselou buchtu podle mojí kamarádky Kamily potřebujete: 1 plechovku ananasového kompotu (větší, cca 600 g), 2 vejce, hrnek cukru krupice, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky jedlé sody.

Na krém: 200 ml smetany ke šlehání, 1 ztužovač do šlehačky, 2 pomazánková másla (po 200 g), 1 sáček vanilkového cukru, hoblinky čokolády na vaření na ozdobu.

Ananasový kompot přeceďte a kousky rozmixujte na jemnou kaši. V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte mouku, ananasovou kaši, jedlou sodu a vyšlehaný sníh z bílků. Zlehka, ale důkladně promíchejte a těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem (nebo silikonovou vložkou). Pečte asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia.

Ananasový piškot nechte vychladnout a mezitím si připravte krém. Základem je rozšlehané pomazánkové máslo, do kterého se přidává šlehačka, vyšlehaná se ztužovačem. S výběrem pomazánkového másla se nemusíte nijak trápit, sáhněte po prvním, které v supermarketu uvidíte. Důležité je, aby bylo bez příchuti – jinak se vám může stát, že místo sladkokyselé buchty budete mít česnekovo-bylinkovou nebo křenovou…

Vyšlehaným a dobře promíchaným krémem potřete zchladlý korpus, dozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte krátce do lednice ztuhnout.

Dobrou chuť! Spoustu dalších nápadů na pečení najdete v rubrice Moučníky a dezerty.

ynezorPumanzeSaNyknalC