Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Italská klasika vás dostane jednoduchostí a příjemnou chutí. Ančovičky jsou základem mnoha italských receptů právě pro svoji výraznou chuť.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 stroužky česneku
  • 10 ks cherry rajčat
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 trochu soli
  • 400 g těstovin linguine
    1
    3
    6
  • 4 filátka ančoviček
  • 1 ks červené chilli papričky
  • 1 hrst oliv černých
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
Obsažené alergeny
3
Vejce
6
Sója
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny na skus. Mezitím rozehřejte v pánvi olivový olej, na kterém orestujte na plátky nakrájený česnek a nadrobno nakrájené ančovičky a chilli papričku zbavenou semínek. 

02.

Jakmile vše chytne lehce zlatavou barvu, přidejte cherry rajčátka, olivy, osolte a 5 minut zvolna opékejte. Pak promíchejte se slitými těstovinami a přidejte nasekanou bazalku. Dle chuti dosolte a podávejte.

Načítám