Hlavní obsah

Aréna mužů: Je lepší nevěru přiznat, nebo zatloukat?

Foto: thinkstock

Nevěra je hrozné slovo. Ještě horší čin. Je ze všeho nejhorší ji přiznat?Foto: thinkstock

Reklama

Zatloukat, zatloukat, zatloukat! Anebo je lepší vyložit karty na stůl a o případné nevěře partnerce či partnerovi říct? Víme, jaký názor na to mají pánové. Čtěte další Arénu mužů!

Článek

Už minulý týden bylo při letmén pohledu na diskusi pod článkem Aréna mužů: Měly by si ženy holit klín? zřejmé, že vás názory drsnějšího pohlaví zajímají. A protože základem je nebát se zeptat, nebáli jsme se ani tentokrát. Oslovili jsme hned čtyři pány s jednou konkrétní otázkou na tělo!

Co si myslí muži? Zatajit nevěru, nebo raději všechno vysypat?

Charlie Slavík (43 let): sommeliér a muzikant:

„Co je komu do toho? Stát se to může i těm největším moralistům. Gentleman se v této situaci vystříhá zbytečných komentářů a rozhodně tím nebude obtěžovat svoji partnerku či partnera. To platí i naopak. Takže žádné výslechy..."

Tomáš Hauptvogel (39 let), moderátor:

„Popravdě moc nerozumím otázce. Opravdu někde existuje někdo, kdo přijde domů a řekne: ,Miláčku, včera jsem si to fantasticky užil, ale buď v pohodě, bylo to jen na jednu noc?´ Jestli ano, tak by mě zajímalo, jak dopadl. Doktor Plzák říkal: ,Zatloukat, zatloukat, zatloukat!' Doktor Uzel říkal: ,Mazat, mazat, mazat´! To pro případ, že by se chtěl člověk pochlubit kámošovi třeba SMSkou nebo by se ,noční´ partnerka ozvala. Já říkám: Raději se budu chovat tak, že nebudu muset zatloukat ani mazat. Život je tak o mnoho jednodušší a krásnější než být ve stresu, že se třeba prořeknu. To samé očekávám i od partnerky. Jestli si někde někdy užije, nic s tím nenadělám. Když mi to ale pak vyklopí, považuji to za jasný signál o tom, že náš vztah nefunguje a nemá smysl ho ještě zachraňovat."

Martin A. Tomáš (38 let), architekt:

„Pokud se nevěra na jednu noc dá definovat jako ,potkali, vzplanuli, vyspali, rozešli, nikdy se už neviděli´, pak je odpověď jasná. Mlčet. Vždyť po pár dnech budete sami na vážkách, zdali se něco takového vůbec stalo. A ještě byste tím chtěli otravovat okolí... Pokud v tom ovšem bude něco víc, tak to už je na zvážení – to už si musíte rozhodnout sami, s tím vám holt nikdo přesně neporadí. Ale zjednodušeně se dá říci, že pokud pro vás bude vaše drahá polovička stále číslo jedna v životě, nezbývá vám než se nad svou slabostí zastydět a říct si maximálně : ,Už nikdy více!´..."

Pavel Dolejška (24 let), kouzelník:

„Přiznám se, že jednoznačná odpověď je celkem složitá, pokud máte vztah s člověkem, na kterém vám hodně záleží, a uvědomíte si, že to byl opravdu jen úlet, fyzické poblouznění, jednorázová akce, přiznáním byste toho člověka mohli velmi ranit, a hlavně ho ztratit nadobro. Hodně lidí si myslí, že by to chtěli vědět, ale žít s tím pocitem, že váš partner či partnerka měl něco s někým jiným, vás akorát bude sžírat a dost pravděpodobně to budete partnerovi hodně předhazovat.

Na druhé straně pokud je váš vztah silný, přiznáním ulevíte svému svědomí a pokusíte se s partnerem přejít i takovouto velkou chybu, kterou jste udělali, a může vás to posílit. Musím říct, že nikdo nechce slyšet, že vám partnerka byla nevěrná, hodně to bolí a znamená to, že někdo byl pro ni zajímavější, atraktivnější, vtipnější anebo že váš vztah není pro ni tak zajímavý, jak jste si myslel. Nebo prostě to není ta pravá, a vám její přiznání pomůže k tomu to ukončit a jít dál a najít někoho, kdo by to neudělal. Někdy nejde odpovědět klasickým bonmotem doktora Plzáka ,Zatloukat, zatloukat, zatloukat´. Já bych chtěl, aby mě partnerka nikdy nepodvedla :o)."

A jak to vidíte vy?

Reklama

Související témata:

Načítám