Hlavní obsah

Aréna mužů: Jsou chlapi nevěrní od přírody, nebo dokážou odolat?

Foto: Thinkstock

Mohou muži nevěře vůbec odolat? Je to v jejich silách?Foto: Thinkstock

Reklama

Nevěra. Je toto slovo v mužském mozku synonymem pro vrozenou životní vadu, které nedokážou odolat, nebo se na mrchu genetiku jen vymlouvají? V Aréně mužů jsme se zeptali na pravdu!

Článek

I v naší Aréně mužů konečně došlo na nevěru. Nahlédněte s námi do pánského mozku a zjistěte pravdu. Mají pánové cizoložství dané jako genetickou vadu, nebo mu dokáží levou zadní vzdorovat? Známe odpovědi!

Jakub Kořínek (24 let), podnikatel a blogger:„Samozřejmě, že dokážou. Muži dokážou téměř všechno, co doopravdy chtějí. Nevěra je podvod, takže to vypovídá o určité slabosti a úrovni muže. Je pravda, že muž, který je na úrovni oslíka, který se žene za iluzí mrkve, pravděpodobně těžko pochopí, že je tu ještě něco jiného, než pud a umělý pocit borcovství, když se nějaké ženě dostane pod sukni. Takový bude pokukovat pořád, protože sex potřebuje k sebepotvrzení, které si neumí dát sám.

Je pravda, že máme v sobě určitou potřebu pestrosti, ale to neznamená, že potřebujeme více žen, potřebujeme jen milovat tu svou vyvolenou naplno a nespokojit se s kompromisem a nudou. Vyspělý muž nadřazuje své vyšší touhy před těmi nižšími a umí si je přiznat. Jestliže je jejich největší touha mít více žen a otevřeně to přizná, pak to není nevěra, ale takových mužů je jen velmi, velmi málo."

Charlie Slavík (43 let), sommelier a muzikant:„To není tak úplně jednoznačné. Myslím si, že když chtějí být muži nevěrní, tak musejí být nevěrní s někým. Tedy to ženy dle mě mají stejně, ale tolik se o tom nemluví. A můj jednoduchý recept na to, nebýt nevěrný? Nikdy s ní nezačít. Pokud už do toho jednou vstoupíte, těžko to pak už ukočírujete."

Ladislav Jenšík (27 let), osobní trenér a hráč amerického fotbalu:„Muži jsou rozhodně naprogramování k tomu, aby zachovali rod a měli potřebu míchat genetický kód svého druhu, jak se říká ,přežije ten nejsilnější`, člověk nikdy nebyl párovým druhem. V naší době je tomu však naopak a to, jestli muž poruší tohle sociální pravidlo, nezáleží jen úplně na něm. Souhra okolností, pevná vůle a láska z nás mužů nedělá jen naprogramovaný genetický kód. Vždycky berme vše individálně."

Zbyněk Janíček (31 let), moderátor: „Když napíšu, že ano, bude to zase jen ta chlapská výmluva, proč nebýt věrný… Docela vtipně na tohle téma mluvil na jedné přednášce, které jsem se zúčastnil, jeden vědec, který řekl, že muži v sobě mají zakódováno zachovávat rod a obšťastnit co nejvíc ženských protějšků...

Věrný ale chlap být dokáže, pokud má tyto věci v hlavě srovnané. Pokud tomu chlap nejde rád naproti, nemusí na nic takového dojít. Když si, i věrný chlap, začne hrát s ohněm... kafíčka, psaníčka, pravidelné tajné jakože nevinné schůzky..., je otázka času, kdy na nevěru dojde…Takže, myslím, že v sobě máme zakódované různé sklony, ale dají se kontrolovat, když si vážíme toho, co v kvalitních partnerkách máme."

A co si o tom myslíte vy?

Reklama

Načítám