Hlavní obsah

Aréna mužů: Jsou ženy hezčí s make-upem, nebo bez?

Foto: Thinkstock

Měly by se ženy líčit? Připadají tak mužům přitažlivější? Možná si to jenom myslí...Foto: Thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženy mívají plnou kabelku líčidel a nebojí se je použít! Ale je to opravdu nutné? Líbí se mužům jedině s make-upem, nebo čeho je moc, toho je příliš? Na to jsme se pánů zeptali!

Článek

Opravdu musí ženy na tvář denně nanášet tuny líčidel, nebo se mužům líbí i bez nich? Je žena krásnější s make-upem, nebo ty hodiny v koupelně trávíte, dámy, zbytečně? Další otázka do naší Arény mužů!

Aleš Kalina (47 let), kouč partnerských vztahů:„My muži toho se sebou moc neuděláme, můžeme se akorát oholit a navonět. Ženy si s krásou mohou více pohrát, a to je fajn. Takže přesto, že se snažím spíše hledět k srdci než na povrch žen, určitá péče o sebe je určitě na místě. Podobně jako se myjeme, je zapotřebí o sebe i trochu pečovat. Přehnaně namalované ženy něco zakrývají, ale ty, které umí svému obličeji dát šmrnc, u mě získávají více bodů."

Jiří Martínek (25 let), designér: „Díky svému zaměstnání mám celkem velkou představivost. Dokážu si tedy představit, jak vypadá žena i pod vrstvou pečlivě naneseného uměleckého díla, za který by se nemusel stydět ani člen skupiny Kiss, a kvůli kterému vstávala už v půl páté ráno. Domnívám se, že většina mužů stejně jako já preferuje přirozenou krásu pouze s jemným líčením, které zvýrazní obličejové rysy a oči. Přesto si myslím, že nejlepší make-up je alkohol a šero."

Zbyněk Janíček (31 let), moderátor: „Myslím, že ideální je zlatá střední cesta. Je moc fajn, když vidíte ženu, která o sebe a svůj vzhled pečuje. Jedním dechem ale musím říct, že když se to s malováním přehání, hezké to opravdu není.

Nerozumím tomu, co je zrovna v malování IN – a určitě nemám na mysli líčení ze zdravotních důvodů a podobně –, ale kolikrát nechápu, co všechno jsou některé dámy schopné a ochotné mít na obličeji. O to spíš, když je dívka/žena hezká i bez malůvek. Jednoduše: ideální je, když jde přes všechno to líčení ještě poznat přirozená krása. Za mě určitě míň než víc…"

Kazma (28 let), moderátor: „Zatímco nás chlapy pán Bůh stvořil prakticky dokonalé, žena musí nosit na tomto světě k přežití kabelku plnou líčidel, šminek a voňavek. Je to logické. Ženy se malují a voní právě proto, že jsou jinak ošklivé a smrdí. Proto dávám přednost těm namalovaným a vyvoněným."

Václav Junek (21 let), student:„Na to se nedá jednoznačně odpovědět, jelikož spousta žen v mém okolí vypadá dobře i s minimálním použitím líčidel. Z druhé strany znám i takové typy žen, které se nezdráhají dojít do extrémů a bez make-upu je v podstatě nemožné rozeznat, jedná-li se o tutéž osobu. Přitom by stačilo i méně líčení a na kráse by to leckteré nemuselo nikterak ubrat. Ideální je najít v tom nějakou rovnováhu. Chceme vidět, že se žena o sebe stará, ale všeho by se mělo užívat s mírou."

A co si myslíte vy?

Načítám