Hlavní obsah

Aréna mužů: Řekli jste někdy ženě, že se podobá své matce?

Foto: Profimedia

Mnoho žen se velmi podobá své matce. Ale jen opravdu málu z nich to nevadí...Foto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Teď se chováš přesně jako tvoje matka!" Zazněla u vás doma už taková věta? A byla míněna pozitivně, nebo vlastně vůbec ne? Na to jsme se zeptali hned pěti pánů v naší Aréně mužů!

Článek

Tchyně. V mnohých domácnostech jde prakticky o sprosté slovo. A tak není divu, že se chlapi srovnávání partnerky a její matky raději vyhýbají. Nebo je to naopak a není se čeho bát? To jsme se rozhodli zjistit v další Aréně mužů!

Pánové, řekli jste někdy svojí ženě či přítelkyni, že se stále víc podobá své matce, a to v dobrém, či v tom horším slova smyslu?

Michal Mig Plšek (35 let), DJ a moderátor: „Tato otázka nás může zavést na velmi tenký led. Ač matka bývá často pro ženy vzorem, dozvědět se, že se jí stále více přibližuje, ať už podobou či chováním, nemusí být dobrou zprávou. V tomto případě jsem si tudíž v rámci zachování klidu a pohody vždy nechal svůj názor pro sebe, i když u některých dívek byla ta podoba s ,tchyní' až děsivá..."

Aleš Kalina (47 let), kouč partnerských vztahů: „Určitě jsem to říkal a v minulosti i často. Chtěli jsme na vztahu pracovat a vidět nedostatky na rodičích byla dobrá cesta k uvědomění si toho, co se nám nelíbilo a co by se dalo změnit. Ovoce nepadá daleko od stromu. Takže kdybychom na sobě nic nezměnili, zůstaneme ve vztahu s rodiči partnera."

Pavel Dolejška (26 let), kouzelník: „Musel jsem hodně pátrat v paměti i do minulých vztahů, a snad žádné z bývalých partnerek ,neukřivdím', ale jsem přesvědčen o tom, že tuto třaskavinu v podobě srovnání s matkou jsem si vždy odpustil. Leckdy tam však náběh jak v dobrém, tak v tom negativním mohl být, ale otázka je, zdali se i my muži občas nepodobáme svým otcům – a třeba to ženy může štvát? :-)

Měl jsem do velké míry asi štěstí, že moje partnerky měly vždy velmi skvělé matky, až na drobné výjimky, a představa, že budou mít některé životní atributy jako ony, mě neděsila. Ale co vím od svých přátel, tak ne vždy takové štěstí mají a děsí se představy, že jejich partnerka bude jako její matka, a pak se mě často ptají, jestli existuje kouzlo na zmizení tchyně – že by si u mě tuto show objednali a kde se můžou zapsat do pořadníku :-)."

Richard Tesař (27 let), sportovní komentátor a reportér: „S přítelkyní jsme rok a půl a ještě nikdy jsme se nedostali do situace, že bych jí něco podobného musel říct. Právě naopak, a možná trochu překvapivě, jsem ji ale párkrát srovnal se svým otcem. Ne vzhledově, je to pochopitelně hezká holka!

25 let jsem totiž doma žil s Kozorohem – znamením – a tak trochu tedy vím, jak se dotyční narození mezi prosincem a lednem chovají. V určitých ohledech vám neřeknou, že je něco špatně, jen tiše trpí. Rozhodně vám to ale nezapomenou. Všechno taky dělají hrozně rychle, někdy na úkor kvality nebo zdraví.

Táta skvěle vaří, prsty však už má ořezané ze všech stran. Slečna mi zase přivřela ukazováček v myčce. S téměř uraženým prstem jsem se nedávno neudržel a všechno o Kozorozích ze sebe vyklopil. Vím, že to se mnou přítelkyně nemá jednoduché, to srovnání s otcem bytostně nesnáší, takže doufám, že si můj názor nikdy nepřečte."

Miloš Hlavna (35 let), specialista prodeje: „Tchyně si velice vážím stejně jako manželky. Některé povahové vlastnosti mají stejné, ale globálně vzato se moje žena své matce příliš nepodobá. Navíc nejsem ten typ, co musí něco srovnávat. Občas jí říkám: ,Miláčku, zkus být trochu nad věcí.' Každý jsme originál, proto máme originální ženy."

A jak je to u vás? Podobáte se rodičům? A vaše drahé polovičky? Jak moc?

Reklama

Načítám