Hlavní obsah

Arktická expedice aneb Výprava za zimními trendy

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když mrazivá mlha usedla hluboko v lesích a šepot havraních křídel utichl, vydali jsme se po stopách původních obyvatel Arktidy. Zajímá vás, jaké obtisky zanechali ve světě módy a které z nich inspirovaly k tvorbě dnešní trendsettery? Připravte se na vizuální zážitek i pět polárních outfitů.

Článek

O tom, že je nevlídné klima strůjcem mnohých módních vychytávek nepochybují ani věhlasní návrháři. A tak občas nahlížejí do historických pramenů, zkoumají tradiční oděvy prastarých kultur a jejich části následně interpretují ve svých kolekcích, samozřejmě v moderním pojetí. Naučte se stylistickým dovednostem od Inuitů i Eskymáků a zima se vám vyhne obloukem.

Válečné úlovky 

Pro nové kousky do šatníku se naštěstí nemusíte vydávat na lov divoké zvěře, zamiřte do obchodů či nákupních středisek a ukořistěte si sametově hebkou bundu, chlupatý svetr i pohodlné válenky. Komplet doplňte krásnou ušankou a nezapomeňte na široké džíny.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: čepice (Fellhof, prodává Fell Shop, 1620 Kč); bunda (Zara, 2589 Kč); svetr (C&A, 550 Kč); džíny (Mohito, 799 Kč); válenky (Fellhof, prodává Fell Shop, 4030 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Mrazuvzdorný manévr

Vrstvení je eskymáckou doménou. Oblečení šili vždy volnější, aby mohli v případě krutých mrazů obléknout hned několik kousků najednou. Pod stříbrnou bundou, která je absolutním hitem letošní sezony, vynikne delší plyšový kabátek. Místo klasických rukavic pak vsaďte na originálnější pomůcku – náručník.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: bunda (C&A, 1998 Kč); kabátek (Marks & Spencer, 999 Kč); svetr (Lindex, 549 Kč); náručník (C&A, 398 Kč); kalhoty (COS, 2690 Kč); boty (Prenza Schouler, prodává Zalando, 10 400 Kč)Foto: Jakub Jurdič

Kamufláž noci

Kůži i pravé kožešiny dnes plně nahrazují syntetické varianty. Výrobci se v produkci tak zdokonalili, že jsou výsledná díla od původní předlohy takřka k nerozeznání. Chlupatý kabát spárujte s černými kalhotami z koženky a pletenou vestou na zapínání.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: kabát (H&M, 2599 Kč); vesta (Zara, 1299 Kč); rukavice (Reserved, 1299 Kč); kalhoty (C&A, 698 Kč); průhledné punčocháče (Calzedonia, 129 Kč); boty (Kate Gray, prodává Humanic, 1599 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Roucho beránčí 

I svršky připomínající kudrnatou ovčí srst jsou letos nesmírně trendy a kombinace s klasickou beranicí se skoro až nabízí. Šaty z úpletu celkový look krásně zjemní a jsou jasným důkazem toho, že i v třeskutých mrazech si stále můžete zachovat svou dívčí tvář.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: čepice (Fellhof, prodává Fell Shop, 2160 Kč); vesta (Lindex, 690 Kč); pásek (Marks & Spencer, 389 Kč); šaty (Marks & Spencer, 599 Kč); kabát (Reserved, 1989 Kč); palčáky (Fellhof, prodává Fell Shop, 1090 Kč); punčocháče (Intimissimi, 249 Kč); boty (C&A, 549 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Lesní záře 

Odstíny ledové modré a starorůžové vytvářejí překvapivou souhru s přírodními tóny. Pokud se nechcete ztratit v mlze, dopřejte si model, ve kterém vás nikdo nepřehlédne. Ale pozor! Vysoké lodičky k podobnému outfitu nepatří, raději je nahraďte zateplenými válenkami.

Foto: Jakub Jurdič

Na foto: šála (Mango, 890 Kč); kabát (Orsay, 1699 Kč); vesta (Mango, 899 Kč); rolák (Marks & Spencer, 589 Kč); kabelka (C&A, 599 Kč); sukně (Reserved, 699 Kč); punčocháče (Intimissimi, 249 Kč); válenky (C&A, 399 Kč) Foto: Jakub Jurdič

Náš tým a poděkování 

  • Foto - Jakub Jurdič
  • Modelka - Tereza Kadičová (Czechoslovak Models)
  • Styling - Jan Boublík
  • Vizáž - Soňa Šajdáková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme Lesnímu zookoutku v Malé Chuchli. Zookoutek slouží také jako útočiště pro opuštěná mláďata či raněná zvířata, i vy můžete záchranné stanici pomoci drobným příspěvkem. Více informací na webu www.lhmp.cz.

Reklama

Načítám