Hlavní obsah

Chcete boty, ve kterých nikdy nezmrznete? Pořiďte si sněhule

Foto: Goldbergh, David Sport

Foto: Goldbergh, David Sport

Reklama

Většině Čechů se bílá zima zatím vyhýbá. Na horách však na okna kreslí mráz, střechy zdobí rampouchy a pod nohama křupe sníh. Chystáte se na návštěvu Krkonoš nebo snad těžce nesete nízké teploty ve městě? Pořiďte si stylové sněhule, které vás zahřejí na každém kroku.

Článek

Kdo by byl řekl, že praktický botník outdoorových nadšenců se jednou stane předlohou pro světové módní trendy? Už loni jste mohli v nových kolekcích obdivovat pohodlné farmářky, dnes pro změnu zase sněhule. Díky efektním detailům se tato mrazuvzdorná obuv nestává jen povinnou výbavou obyvatel severních států, nýbrž stylovým prvkem v outfitu vhodném i do míst s nižší nadmořskou výškou.

Optický klam

Světlé tóny mají výjimečnou vlastnost, kterou ocení snad každá žena po čtyřicítce – dodají mladistvější a svěží vzhled. Zařaďte tedy do svého zimního šatníku bílou, šedou i krémovou barvu a nezapomeňte ani na moderní kabát připomínající beránčí srst.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. kabát H&M, 2499 Kč; 2. sněhule Inuikii (prodává Eobuv), 4744 Kč; 3. džíny Levi’s, 2699 Kč; 4. svetr s.Oliver, 1399 Kč; 5. kabelka Tous, 2807 KčFoto: Archiv firem

Na procházku po městě 

Pod názvem sněhule se mohou skrývat také nižší kotníkové botky, kterým ovšem nesmí chybět charakteristické šněrování. Dají se sehnat v běžné konfekci a spolu s hřejivou bundou i praktickým batohem jsou ideální volbou pro odpolední pochůzky po městě.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Gate, 1098 Kč; 2. sněhule Pull & Bear, 599 Kč; 3. džíny Bershka, 449 Kč; 4. mikina House, 299 Kč; 5. batoh Fjällräven (prodává Freshlabels), 3190 Kč Foto: Archiv firem

Černobílá kombinace

Kožený efekt je tuto sezonu nesmírně žádaným trendem nejen na přehlídkových molech a jako základ outfitu bude vypadat dokonale. Lesklou košili, legíny i sněhule doplňte péřovou bundou a vyrazte klidně do práce. V kanceláři jen prohoďte zateplené boty za elegantnější lodičky a můžete „letět“ rovnou na poradu.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Armani Exchange (prodává Van Graaf), 8999 Kč; 2. sněhule Moon Boot (prodává David Sport), 3640 Kč; 3. legíny Zara, 549 Kč; 4. košile Stradivarius, 699 Kč; 5. rukavice O’Neill (prodává Sportisimo), 649 KčFoto: Archiv firem

Výbava na hory

Na cestu k vrcholkům hor oblékněte pohodlné tepláky a pletený rolák. Vysoké sněhule oceníte především na procházkách zasněženou krajinou i během koulovačky s ratolestmi, ještě příjemnějším zážitkem se díky nim stane i popíjení svařáku a pozorování přírodních krás. Žádné prochladnutí vám v podobné obuvi totiž vůbec nehrozí.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. bunda Zara, 1399 Kč; 2. sněhule Ilse Jacobsen (prodává Zalando), 2160 Kč; 3. kapsáče Sisters Point (prodává About You), 356 Kč; 4. rolák H&M, 749 Kč; 5. čelenka Claire’s, 89 KčFoto: Archiv firem

Nemáte na sněhule odvahu? Možná byste však přece jen potřebovali změnu v šatníku. Co vám předpovídá módní horoskop?

Reklama

Načítám