Hlavní obsah

Aromaterapie zlepší sex!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Některé výtažky povzbuzují, jiné uvolňujíFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už vzdychá! Vaše smyslná masáž je úžasná. Víte, jak masírovat, ale nevíte čím? Vonné oleje zklidní, nebo naopak povzbudí smysly. Použijte ten správný a vytvořte u vás doma exotické lázně slasti.

Článek

Aromaterapeutické postupy využívali lidé již ve staré Číně. Věděli, že rostlinné výtažky uklidňují záněty, zmírňují chmurné pocity, pročišťují mysl. S vonnými olejíčky a výtažky si s sebou domů přinášíme kousek jiného světa, byť je jejich obal tak malinkatý. Molekuly, ze kterých se vonné částečky skládají, se rozpustí ve vodě nebo v oleji. Po uvolnění do prostoru ulpí v mikrokapičkách vody, které vdechujeme. Olejové a vodní výtažky se při kontaktu s pokožkou dostávají do těla, kde se rozpouští v kožním mazu. Některé výtažky povzbuzují, jiné uvolňují. Olejíček, který spojuje oba dva účinky, je vhodný pro navození vzrušení a erotické nálady.

Co a kde pořídit

Přípravky určené pro styk s pokožkou se nesmějí nanášet přímo z lahvičky, ale musí se naředit, aby kůži nepodráždily. Vonné výtažky je vhodné nejdříve naředit v olejovém základě, upozorňuje Linda Sonntag v knize Senzační sex. Masážní přípravky se dají zakoupit už naředěné nebo ve formě koncentrátu. Jinak se musí smíchat s olejem. Výborně se k tomuto účelu hodí olej mandlový, ořechový nebo meruňkový (nabídka na webových stránkách www.oleje-salus.online-shoping.cz). Balení 50 ml v tomto e-shopu aktuálně vyjde na 74 korun. V nabídce této firmy je i směs olejů lisovaných za studena s příznačným názvem Erotika (stejné množství za cenu 91 korun).

Výběr olejů všeho druhu naleznete i na adrese www.primavera-bio.cz. Sex-shopy zase nabízejí olejíčky s hřejivým efektem nebo s vůní jahod, šampaňského, květin, vanilky... Za všechny jmenujme www.sexshop.cz. Zde si pořídíte kvalitní výrobky v cenové relaci od 170 do 450 korun. S prázdnou neodejdete ani z hypermarketů, kde je nakupování pro mnohé nejpohodlnější (a nejrychlejší).

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Vytvořte si lázně slastiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vonné esence nařeďte

Postup je jasný. Vonnou esenci smíchejte s olejem v poměru 1:50 a skladujte v uzavřené nádobě. Nepřekračujte denní doporučené dávkování kvůli vedlejším účinkům vedoucím až k otravě. Vynechte používání masážních olejů s výtažky během prvních třech měsíců gravidity. A i potom se raději poraďte se svým lékařem.

Jaký olej na masáže?

  • Ylang-ylang. Využití pro koupele a masáž. Afrodiziakum.
  • Růže. Využití pro koupele a masáž. Uklidňuje.
  • Kadidlo, františky. Využití pro koupele a masáž. Afrodiziakum.
  • Jalovec. Využití pro koupele a masáž. Podporuje dobrou náladu, působí proti únavě.
  • Pačule. Využití pro koupele a masáž. Afrodiziakum. Zjemňuje pokožku
  • Skořice. Využití pro koupele a masáž. Afrodiziakum. Povzbuzuje.
  • Nerol. Využití pro tělovou a obličejovou masáž. Zmírňuje tělesné a duševní vypětí.
  • Cedrové dřevo. Využití pro tělovou a obličejovou masáž. Afrodiziakum. Působí proti svědění pokožky.

Reklama

Související témata:

Načítám