Článek
Postup
01.
Penne uvařte ve vroucí osolené vodě na skus a stranou si nechte 3/4 hrnečku vody z těstovin. Mezitím z artyčoků otrhejte tvrdé zelené listy. Dostanete se ke žlutým lístkům, které jsou měkké, odřízněte tvrdé špičky a stonek a artyčok přeřízněte podélně napůl. Každý očištěný artyčok dejte do mísy s vodou smíchanou s citronovou šťávou (jinak zčerná).
02.
V pánvi na olivovém oleji zprudka orestujte pokrájené plátky mortadelly, přidejte lístky artyčoků, zarestujte, osolte, opepřete, zakápněte citronovou šťávou, zalijte smetanou a trochou vody z těstovin a omáčku nechte zredukovat.
03.
Nyní přidejte uvařené těstoviny, vše promíchejte a před podáváním ještě hustě okořeňte čerstvě mletým černým pepřem.