Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zní vám to prapodivně? Kiwi v moučníku? Věřte, že jste dlouho nic tak dobrého nejedli! Nakyslá chuť tohoto exotického ovoce v kombinaci s jemným pudinkem prostě nemá chybu!

50 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Na těsto, promazání a ozdobu
  • 4 ks vejce
    3
  • 200 g polohrubé mouky
    1
  • 200 g cukru moučka
  • 4 lžíce vody
  • 100 ml oleje
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
    1
  • 6 ks kiwi
  • 2 lžíce marmelády
  • 1 lžíce másla
    7
Krémy
  • 180 ml smetany ke šlehání
    7
  • 2 kelímky zakysané smetany
    7
  • 800 ml pomerančového džusu
    12
  • 80 g vanilkového pudinkového prášku
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g cukru krupice
  • 1 balení želatiny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve oddělte žloutky od bílků. Do misky dejte žloutky, přidejte 4 lžíce vody a cukr moučku a vyšlehejte světlou pěnu. Poté přidejte olej. V jiné nádobě smíchejte mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi postupně přidávejte moučnou směs a nakonec opatrně vmíchejte sníh. Vznikne hladké těsto.

02.

Na plech o velikosti 30 x 20 cm dejte pečicí papír, vymažte ho trochou másla, nalijte na něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Piškot dejte péct na 170 °C zhruba na 15 minut, dokud nebude zlatavý.

03.

Poté, co piškot vychladne, ho namažte libovolným džemem. My jsme zvolili lesní směs, je to však pouze na vaší chuti, dobře chutnají všechny.

04.

Následně se dejte do přípravy krému. Do misky dejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji do tuha. Pak přidejte obě zakysané smetany, vanilkový cukr a vyšlehejte jemný krém. Tím potřete piškot s džemem. Na vrch smetanového krému rovnoměrně rozprostřete oloupané kiwi pokrájené na plátky a dejte vyhladit.

05.

Až bude moučník vychlazený, připravte poslední vrstvu. Do hrnce nalijte pomerančový džus, přisypte vanilkový pudink a cukr krupici. Za stálého míchání směs přiveďte k varu. Až začne probublávat, vypněte ji a přidejte želatinu připravenou podle návodu na obalu. Celou buchtu touto směsí přelijte a nechte aspoň dvě hodiny ztuhnout v chladu.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie23 391,37 kJ
Bílkoviny86,92 g
Tuky262,21 g
Sacharidy718,2 g
Sůl1,29 g
SAFA105,24 g
Vláknina26,16 g
Cukry480,08 g

Načítám