Článek
Postup
01.
1 velkou lžíci másla utřete s měkkým tvarohem a postupně přidejte 2 celá vejce a 3 žloutky. Když je hmota hladká, přidejte kvasnice, vlažné mléko, cukr a mouku se solí. Z ingrediencí pak vypracujte hladké těsto.

Nejdřív utřete tvaroh s měkkým máslem, pak do něj přidejte kvasnice a zašlehejte vejceFoto: Greta Blumajerová

Nakonec přidejte mléko a prosátou moukuFoto: Greta Blumajerová
02.
Těsto rozdělte na stejné kousky velké zhruba jako pěst, z těch vypracujte bochánky a nechte je vykynout. Mezitím ve vysoké pánvi rozpusťte a převařte máslo, ze kterého sesbírejte bílou pěnu. Nakynuté bochánky vkládejte do horkého másla a smažte z obou stran dozlatova.
03.
Hotové vdolečky nechte okapat na papírovém ubrousku nebo utěrce, pomažte je povidly a můžete je podávat. Skvělé jsou ještě horké!