Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jestli hledáte inspiraci na nedělní oběd, jste na správném místě. Voňavé kuře na paprice s domácími noky je sázkou na jistotu!

25 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích stehen
  • 100 g másla
    7
  • 1 ks červené cibule
  • 50 g červených kapií
  • 1 kostka zeleninového bujónu
    9
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Na zahuštění
  • 3 lžíce polohrubé mouky
    1
  • 100 ml vody
Noky
  • 350 g polohrubé mouky
    1
  • 1 ks vejce
    3
  • 300 ml mléka
    7
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 špetka soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěná kuřecí stehna osolte, opepřete a z obou stran je ve velkém hrnci osmahněte na másle. Maso odložte stranou a ve výpeku osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kapii. Stehna vraťte zpátky do hrnce k zelenině, přidejte všechno koření, bujon a zalejte vodou tak, aby bylo kuře ponořené. Nechte vařit asi hodinu, nebo dokud nebude maso měkké a nepůjde pěkně od kosti.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Mezitím si připravte noky. Prosátou mouku smíchejte se solí, vajíčkem a mlékem v řidší těsto, které protlačte sítem na halušky do osolené vroucí vody. Noky asi 3 minuty povařte, sceďte a omastěte kouskem másla – nebudou se vám pak k sobě lepit.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Uvařená stehna vyndejte z hrnce a dodělejte omáčku: zeleninu ponorným mixérem rozmixujte nebo propasírujte přes síto. Omáčku můžete ještě zahustit „zátřepkou“: tři lžíce polohrubé mouky smíchejte s deci studené vody (nebo smetany), zašlehejte do omáčky a ještě asi 5 minut povařte. V omáčce nechte znovu prohřát stehna podávejte s připravenými noky.

Související témata:

Načítám