Hlavní obsah
3,0
(43)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Aktualizováno

Ať už máte zahrádku, která vás stále ještě zásobuje cuketami, nebo jen chcete využít současných příznivých cen této zeleniny v obchodech, dnešní recept vás jistě potěší!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cukety
  • 250 g mletého masa
  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 100 g ementálu
Pomaštění plechu
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Maso osolte, opepřete a okořeňte tymiánem a prolisovaným česnekem. Vmíchejte do něj vajíčko, nasekanou cibuli, hrst čerstvých bylinek a prolisovaný česnek.

Foto: Jakub Jurdič

Maso osolteFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Ochuťte pepřem a tymiánemFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

K masové směsi přidejte i vajíčko, aby byla po upečení pevnějšíFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Základ náplně tvoří mleté maso, cibulka a čerstvé bylinkyFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Určitě nevynechejte čerstvé bylinky (petržel, bazalka, oregano...)Foto: Jakub Jurdič

02.

Cukety rozpulte, lžičkou z nich vydlabejte zrníčka a zvenku i zevnitř je osolte.

Foto: Jakub Jurdič

Cukety rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínkaFoto: Jakub Jurdič

03.

Naplňte masem, posypte sýrem a pečte na pomaštěném plechu při 180 stupních asi 40 minut nebo až jsou cukety měkké a maso propečené.

Foto: Jakub Jurdič

Náplň rozdělte do vydlabaných cuketFoto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pečte na vymazaném nebo pečicím papírem vyloženém plechuFoto: Jakub Jurdič

Jako příloha bohatě postačí zeleninový salát nebo kousek pečiva, ale ani bramborami nic nezkazíte. Místo tvrdého sýra vyzkoušejte jídlo zapéct s tvarůžky - jsou plné bílkovin, neobsahují téměř žádné tuky.

Reklama

Související témata:

Načítám