Hlavní obsah

Banánovo-kokosový štrúdl

Hodnocení:
(70)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Provoňte si zimní den čerstvě upečeným štrúdlem! A protentokrát ne jablečným, ale banánovo-kokosovým. Suroviny na něj seženete v každém obchodě a lehce zkaramelizovaná tropická náplň bude příjemnou změnou.

Ingredience pro:
1 závin
  • 5 banánů
  • 1/4 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 5 lžic másla
  • 250 g listového těsta
  • hnědý přírodní cukr
  • 1 hrnek strouhaného kokosu
Článek

Postup

Krok 1: Na nepřilnavé pánvi nasucho opražte kokos, aby se hezky rozvoněl. Dejte ho stranou.

Krok 2: Ve stejné pánvi asi 15 minut prohřívejte tři rozmixované nebo rozšťouchané banány, cukr, skořici a sůl, až směs zkaramelizuje. Vmíchejte pomerančovou nebo citronovou šťávu, kokos a zbylé banány nasekané najemno. Ochutnejte, zda je náplň dostatečně sladká, a případně přisypte trošku cukru (čím zralejší banány použijete, tím bude sladší).

Krok 3: Těsto rozválejte do tenka (nebo si práci ulehčete koupením hotového plátu), potřete polovinou rozpuštěného másla a zabalte do něj náplň.

Krok 4: Spojem dolů přeneste závin na pečicí papír, potřete zbylým máslem a posypejte trochou hnědého cukru. Pečte asi 30 minut při 180 °C dozlatova.

S jakou náplní máte štrúdl nejraději?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama