Hlavní obsah
3,3
(104)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Provoňte si zimní den čerstvě upečeným štrúdlem! A protentokrát ne jablečným, ale banánovo-kokosovým. Suroviny na něj seženete v každém obchodě a lehce zkaramelizovaná tropická náplň bude příjemnou změnou.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 závin
Náplň
  • 5 ks banánu
  • 1/4 hrnku hnědého přírodního cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 špetka soli
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 5 lžic másla
  • 1 lžíce hnědého přírodního cukru
  • 1 hrnek kokosu
Těsto
  • 1 balení listového těsta
Článek

Postup

01.

Na nepřilnavé pánvi nasucho opražte kokos, aby se hezky rozvoněl. Dejte ho stranou.

02.

Ve stejné pánvi asi 15 minut prohřívejte tři rozmixované nebo rozšťouchané banány, cukr, skořici a sůl, až směs zkaramelizuje. Vmíchejte pomerančovou nebo citronovou šťávu, kokos a zbylé banány nasekané najemno. Ochutnejte, zda je náplň dostatečně sladká, a případně přisypte trošku cukru (čím zralejší banány použijete, tím bude sladší).

03.

Rozbalte plát listového těsta, potřete polovinou rozpuštěného másla a zabalte do něj náplň.

04.

Spojem dolů přeneste závin na pečicí papír, potřete zbylým máslem a posypejte trochou hnědého cukru. Pečte asi 30 minut při 180 °C dozlatova.

S jakou náplní máte štrúdl nejraději?

Reklama

Načítám