Hlavní obsah

Bláznivé vymoženosti pro miminka: Ne, tohle není apríl!

Foto: thinkstock

Každý rodič chce pro své miminko to nejlepší. Opravdu ale všechny moderní vychytávky potřebuje?Foto: thinkstock

Reklama

Přístroj, který pozná, proč vaše robátko pláče. Kočárek, se kterým si i na procházce můžete užívat s radostí svého iPhonu. Podívejte se, jaké další překvapivé vymoženosti pro miminka existují!

Článek

Obchodníci už někdy skutečně nevědí, co by vymysleli. A není divu – novopečení rodiče jsou prostě super zákazníci. Maminky jsou zaplavené hormony a tatínkové pýchou a nelitují výdajů, jen aby pro svého zbožňovaného mrňouska opatřili to nejlepší. A nakonec, proč ne? Pokud to peněženka dovolí...

Origami: kočárek pro 21.století

S tímhle hi-tech vozítkem od firmy 4moms vás na ulici rozhodně nikdo nepřehlédne. Je vybavený LCD displejem, který vás během vycházky informuje o tom, kolik je venku stupňů, jak dlouho se procházíte a kolik už toho máte v nohách. K displeji si navíc můžete připojit svůj iPhone. Ovšem pozor, to není všechno: zabudovaný senzor zaregistruje, že se setmělo, a automaticky rozsvítí dvě světla, umístěná na předních kolech. V zadních kolech je schovaný generátor, který během jízdy vyrábí elektrickou energii. A co když potřebujete kočárek třeba naložit do auta? Stačí zmáčknout jediné tlačítko a složí se sám! Cena: 25 000 Kč.

Foto: 4MOMS

Už jste viděli kočárek, který ve tmě svítí? Tenhle to umí!Foto: 4MOMS

Jako brouček v květince

Vyhoďte vaničku, je zbytečná – aspoň v prvním roce vašeho děťátka. Koupací vložka Bloomingbath („kvetoucí koupel“) vám umožní vykoupat ho ve dřezu nebo v obyčejném umyvadle. Květina je vyrobená z polyuretanové pěny (ze spodní strany) a z měkkoučkého hebkého polyesteru (shora), přizpůsobí se jakémukoli tvaru a snadno se udržuje. Po koupeli ji stačí vyždímat a usušit. Cena: 990 Kč.

Foto: Bloomingbath

Moderní je koupat dítě v květince...Foto: Bloomingbath

Když chce jíst samo, ale ještě to nezvládá

Vychytávka s názvem babysafefeeder („bezpečné krmítko pro miminka“) je určená pro děti, které začínají přecházet na pevnou stravu, tedy asi od 6. měsíce. Do měkké síťky vložíte jídlo (kousek jablka, hroznové víno, sušenku a podobně) a uzavřete plastovým kroužkem. Dítě si krmítko samo drží a může obsah ožižlávat a okusovat bez nebezpečí, že vdechne nějaký větší kousek. Ta radost, že může jíst samo! Cena: 277 Kč.

Foto: babysafefeeder

Kousky jídla mohou dítěti zaskočit, síťka tomu umí zabránitFoto: babysafefeeder

Vajíčko, které hraje, svítí a měří

Multifunkční Baby Room Station má ohlídat klidný spánek vašeho děťátka i jeho bezpečí. Elegantní přístroj značky Babymoov měří teplotu a vlhkost vzduchu (zobrazuje se na LCD displeji) a ukazuje dokonce i fáze Měsíce. Ve vrchní části lze rozsvítit noční osvětlení – na výběr je sedm barev a tři režimy pro změnu barvy (dotykový, manuální nebo automatický podle teploty v místnosti). Miminku ale můžete pustit i relaxační hudbu nebo uklidňující zvuky přírody. Cena: 950 Kč.

Foto: Babymoov

Vajíčko umí víc věcí, než byste mysleli...Foto: Babymoov

Proč to miminko pláče?

Že to většinou poznáte? No, kdyby váš rodičovský instinkt náhodou selhal, může vám na pomoc přispěchat technika. Analyzátor dětského pláče WhyCry vám (údajně) během několika sekund sdělí, jestli má vaše dítě hlad, je mu horko nebo ho něco bolí. Dokáže to prý porovnáváním zvuku vydávaného dítětem (jeho frekvence, rytmu opakování, hlasitosti a podobně) s nahranými vzory. Doporučuje se zejména maminkám čerstvých novorozenců, několikaměsíční děti už mají rodiče většinou „prokouknuté“. Cena: 850 Kč.

Foto: WhyCry

Proč vaše miminko pláče? Tento přístroj to prý umí rozpoznat!Foto: WhyCry

Vybrali byste si něco z těchto vychytávek, nebo si myslíte, že se výrobci zbláznili a už nevědí, „co by“?

Reklama

Načítám