Hlavní obsah

Bramboráková pizza

Hodnocení:
(18)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Pizzu zná každý, ale tu bramborákovou? Použít můžete to, co máte rádi, a děti si na ní pochutnají!

Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • mléko
  • sůl
  • 1 palička česneku
  • majoránka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • čerstvé žampiony
  • 2 rajčata
  • 1 hrst černých oliv
  • 1 hrst strouhaného sýru
  • 6 plátků šunky
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oškrábejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Přidejte vejce, strouhanku, trochu mléka, dle chuti sůl, česnek, majoránku a vše smíchejte do těsta.

Krok 2: Na plech dejte pečicí papír a rukama na něm z těsta vytvořte kruh – jako na pizzu. Těsto potřete rajčatovým protlakem, poklaďte plátky šunky, žampionů a rajčat a posypte, na poloviny, pokrájenými olivami.

Krok 3: Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 15–20 minut. Pak pizzu posypte nastrouhaným sýrem a nechte ještě asi 10–15 minut dopéct. Chutnat bude určitě nejen dětem!

Už jste někdy pekli pizzu na sladko? Ne? Tak vyzkoušejte tu jahodovou, úspěch je zaručen.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.