Hlavní obsah

Bramboráková pizza

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Pizzu zná každý, ale tu bramborákovou? Použít můžete to, co máte rádi, a děti si na ní pochutnají!

Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g brambor
  • 1 vejce
  • 1 hrst strouhanky
  • mléko
  • sůl
  • 1 palička česneku
  • majoránka
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • čerstvé žampiony
  • 2 rajčata
  • 1 hrst černých oliv
  • 1 hrst strouhaného sýru
  • 6 plátků šunky
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oškrábejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Přidejte vejce, strouhanku, trochu mléka, dle chuti sůl, česnek, majoránku a vše smíchejte do těsta.

Krok 2: Na plech dejte pečicí papír a rukama na něm z těsta vytvořte kruh – jako na pizzu. Těsto potřete rajčatovým protlakem, poklaďte plátky šunky, žampionů a rajčat a posypte, na poloviny, pokrájenými olivami.

Krok 3: Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 15–20 minut. Pak pizzu posypte nastrouhaným sýrem a nechte ještě asi 10–15 minut dopéct. Chutnat bude určitě nejen dětem!

Už jste někdy pekli pizzu na sladko? Ne? Tak vyzkoušejte tu jahodovou, úspěch je zaručen.

ynezorPumanzeSaNyknalC