Hlavní obsah

Jahodová pizza? Zkuste ji! Úspěch zaručen

Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zapomeňte na rajčata nebo mozzarellu. Tentokrát bude pizza sladká! Kombinace jahod, lučiny a dokřupava upečeného těsta je skvělou letní volbou!

Článek

Sladké, šťavnaté a plné chuti. Jahody jsou teď všude, kam se podíváte. Už jste jich hromadu snědli, napekli koláče, udělali zmrzlinu... A co teď? Pusťte se do přípravy sladké pizzy. Díky těstu, které nemusí kynout, ji budete mít hotovou během chvilky a stejně rychle se po ní zapráší!

Jahodová pizza

Na 1 plech budete potřebovat: 400 g čerstvých jahod, 150 g lučiny, lístky máty, moučkový cukr na posypání. Na těsto: 250 g hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 150 ml vody, špetku soli, 1 lžičku prášku do pečiva

Postup: Do mísy prosejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Přidejte olej, vodu a vypracujte hladké těsto. Vyválejte ho a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Na takto připravené těsto navrstvěte nakrájené jahody. Přidejte rozdrobenou lučinu, vše posypte moučkovým cukrem a dejte péct. Pizzu pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Hotovou ozdobte lístky máty.

Tip: Pizzu můžete po upečení posypat mátovým cukrem. Lístky máty nasekejte nadrobno nebo rozmělněte v hmoždíři. Vmíchejte trochu třtinového cukru a pizzu voňavou směsí posypte.

Jaké jsou vaše oblíbené letní jahodové recepty? Jestli hledáte další inspiraci na letní pečení, zkuste skvělé muffiny s tvarohovým krémem nebo si připravte pořádnou dávku malinového trhance!

Reklama

Související témata:

Načítám