Hlavní obsah
3,5
(97)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Že bramboráky nemusí mít jen podobu tukem nasáklých placek, po kterých je třeba po zbytek dne větrat, si ukážeme hned. Na variantě pečené v troubě!

15 min.
Příprava
15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na bramboráky potřebujete:
  • 1 kg brambor
  • 350 g kysaného zelí
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 8 stroužků česneku
  • 3 ks vejce
  • 90 g hladké mouky
  • 200 g uzené krkovice
  • 2 lžíce sádla
Článek

Postup

01.

Oškrábané brambory nastrouhejte, smíchejte s pokrájeným a dobře vymačkaným zelím, osolte, opepřete a ochuťte majoránkou, kmínem a prolisovaným česnekem. Vmíchejte vejce a mouku (množství záleží hlavně na šťavnatosti brambor) a nakonec i kostičky uzeného.

02.

Uhlaďte lžící na plech vyložený pečicím papírem (čím nižší vrstva, tím křupavější bramboráky), pokapejte rozpuštěným sádlem a pečte asi hodinu při 190 °C.

A jaký recept s kysaným zelím máte rádi vy?

Reklama

Související témata: