Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Že bramboráky nemusí mít jen podobu tukem nasáklých placek, po kterých je třeba po zbytek dne větrat, si ukážeme hned. Na variantě pečené v troubě!

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Bramboráky
  • 1 kg brambor
  • 350 g kysaného zelí
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 8 stroužků česneku
  • 3 ks vejce
    3
  • 90 g hladké mouky
    1
  • 2 lžíce sádla
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oškrábané brambory nastrouhejte, smíchejte s pokrájeným a dobře vymačkaným zelím, osolte, opepřete a ochuťte majoránkou, kmínem a prolisovaným česnekem. Vmíchejte vejce a mouku (množství záleží hlavně na šťavnatosti brambor). Můžete přidat na kostičky nakrájené uzené maso.

02.

Uhlaďte lžící na plech vyložený pečicím papírem (čím nižší vrstva, tím křupavější bramboráky), pokapejte rozpuštěným sádlem a pečte asi hodinu při 190 °C.

A jaký recept s kysaným zelím máte rádi vy?

Související témata:

Načítám