Hlavní obsah
4,0
(22)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Při slově kapusta spoustě lidem naskočí husí kůže – je to ale škoda! Při správném zpracování je kapusta opravdu lahodná a výživná pochoutka. Nevěříte? Vyzkoušejte recept na bramborové noky s kapustou a přesvědčte se!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g bramborových noků
  • 1/4 ks kapusty
  • 100 g prosciutta
  • 3 ks šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
Článek

Postup

01.

Noky dejte vařit podle návodu na obalu.

02.

Na pánvi rozpalte olivový olej a dejte na něj opékat šalotky nakrájené na kolečka. Když zesklovatí, přidejte k nim prosciutto, promíchejte a společně opékejte asi 5 minut.

03.

Poté přisypte kapustu, nakrájenou na malé kostky. Promíchejte a opékejte alespoň 15 minut, dokud kapusta úplně nezměkne a nezesládne.

04.

Nakonec ke směsi přidejte uvařené noky a parmezán, vše promíchejte. Osolte a opepřete, přidejte lístky tymiánu a podávejte.

Pokud vás ani tento recept nepřesvědčil o kapustových kvalitách, připravte si noky se špenátovým pestem a máslovým pórkem.

Reklama

Související témata:

Načítám