Hlavní obsah
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Záhony a skleníky zaplavila jarní zeleň a jednou ze surovin, které jsou teď v plné síle, je špenát. Když ho zkombinujete s pórkem ze zimních zásob, máte na stole naprosto úžasné a přitom velmi jednoduché jídlo. Tak dobrou chuť.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks pórku
  • 2 plátky másla
    7
  • 2 hrsti listového špenátu
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 40 g parmazánu
    7
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 hrsti čerstvé bazalky
  • 70 ml extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 750 g gnocchi
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Pórek očistěte, odkrojte tmavězelenou část a zbytek překrojte na podélné poloviny a rozeberte na vrstvy. V pánvi rozehřejte máslo a jednotlivé plátky pórku v něm poduste. Když mu začnou zlátnout kraje, je hotovo.

02.

Mezitím dejte vařit vodu na gnocchi. Do mixéru vložte špenát, slunečnicové semínko, parmazán, česnek, bazalku, olivový olej a sůl. Rozmixujte na pesto. Do vroucí vody vhoďte gnocchi a uvařte je - obvykle jsou hotové, když vyplavou na povrch, řiďte se ale návodem na obalu. Uvařené gnocchi slijte, promíchejte s pestem a podávejte s máslovým pórkem.

Máte rádi pesto? A z čeho jej vyrábíte nejčastěji vy?

Načítám