Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Co rychlého a chutného k večeři? Bramborový koláč!

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 500 g brambor
  • 120 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 ks vejce
  • 100 g hrubé mouky
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 ks rajčat
  • 100 g uzeného eidamu
  • 100 g sýru eidam
  • 100 g sýru s modrou plísní
Na formu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce strouhanky
Na posypání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a v osolené vodě uvařte doměkka. Slaninu nakrájejte na menší kostičky a spolu s nasekanou cibulí ji osmažte do tmavší zlaté barvy.

02.

Uvařené brambory rozšťouchejte, přidejte k nim slaninu s cibulí, vajíčka a hrubou mouku a umíchejte těsto. To dochuťte ještě solí a pepřem. Koláčovou formu vymažte kouskem másla a vysypejte strouhankou. Do formy pak rovnoměrně rozprostřete bramborové těsto. To posypte uzeným a klasickým eidamem a navrch dejte ještě nastrouhanou nivu.

03.

Rajčata rozkrájejte příčně na kolečka a koláč jimi dozdobte. Pak jej vložte asi na 40 minut do trouby předehřáté na 190 stupňů. Ve chvíli, kdy má koláč zlatý povrch, je hotový! Před servírováním jej ještě posypte strouhaným parmezánem, a je hotovo!

Co vše lze uvařit z brambor, se dovíte v našem článku s tipy na lahodné bramborové večeře.

Reklama

Související témata:

Načítám