Hlavní obsah

Britky šílí a vpichují si do chodidel botox. Kvůli podpatkům!

Foto: isifa

Po celém dni stráveném na vysokých podpatcích nohy opravdu hodně bolíFoto: isifa

Reklama

Vysoké podpatky jsou sexy. Jenže z nich také pekelně bolí nohy. V zahraničí je proto velkým hitem zákrok, při němž vám do chodidel implantují botox. Na jehlách pak bez bolesti vydržíte dlouhé hodiny.

Článek

Zná to nejspíš každá z vás. Chcete vypadat skvěle, a tak si obujete krásné lodičky na smrtelně vysokých podpatcích. Jste vysoké, štíhlé, nohy vám sahají až do nebe. Víte, že za chvíli budete trpět jako zvíře, přesto se nezujete.

Řešení jménem botox?

Vypořádat se s tímto problémem je prý ale možné! Kliniky plastické chirurgie v USA a ve Velké Británii nabízejí kosmetický zákrok, který vám prý umožní strávit na jehlových podpatcích dlouhé hodiny, aniž by vás bolely nohy. A právě z něj se stal v těchto zemích naprostý hit.

Jmenuje se Loub job, a to po legendárním návrháři bot Christianu Loboutinovi, pro jehož boty jsou právě vysoké podpatky typické. Lékař vám při zákroku do plosek nohou, do míst, které podpatky nejvíce zatěžují, implantují injekční výplně a botulotoxin. Tak se na kritických místech, jako jsou prsty, paty a nášlapné polštářky pod prsty, vytvoří jakési polštáře, které změkčí došlap a sníží bolestivost. Vše se provádí v lokální anestezii.

Foto: isifa

Jehlové podpatky ženám sluší a jsou sexy! Bohužel vydržet na nich je leckdy velké utrpeníFoto: isifa

Přestože tento zákrok vyjde v přepočtu na více než jedenáct tisíc korun a je třeba ho opakovat, protože výplně vydrží maximálně šest měsíců, jen ve Velké Británii se za poslední rok počet žen, které ho podstoupily, dvojnásobil! „Na naší klinice vzrostl zájem o Loub job v porovnání s loňskem o třicet procent. Letos máme překvapivě více klientů, kteří žádají výplně chodidel než výplně rtů,“ potvrzuje Beryl Aitkin z britské kosmetické kliniky Transpire.

O používání botoxu v plastické chirurgii jste už jistě slyšeli. Viděli jste ale, jak to dopadá, když se to s ním v kombinaci s dalšími úpravami obličeje přežene? Podívejte na epizodu pořadu Plastiky celebrit televize Stream.cz, jak dopadla slavná herečka Joan Van Ark, kterou jistě znáte z legendárního Dallasu!

V ČR mají ženy zatím smůlu

V Čechách se tento zákrok zatím neprovádí. „Prozatím nemá botulotoxin pro toto použití v ČR potřebná povolení,“ potvrdil plastický chirurg Petr Pachman z Perfect Clinic.

Navíc řada odborníků není Loub jobem příliš nadšená. „Ženy by neměly ten zákrok brát na lehkou váhu. Noha má velmi složitou strukturu, navíc ji každý má trochu jinou, takže jakýkoli zásah může způsobit řadu problémů. A samozřejmě nelze podcenit ani riziko pooperační infekce, která se v krajním případě může rozšířit do lymfatických uzlin a skončit i amputací,“ varuje britský podiatr Akbal Randhawa.

Rozpačitě k tomu přistupuje i Petr Pachman. „Já vidím problematičnost tohoto zákroku spíš v jeho určení. Umožňuje totiž dlouhodobé nošení nepohodlné a i z ortopedického hlediska nevhodné obuvi s extrémně vysokými podpatky, což tělu a kostře vůbec neprospívá,“ říká Petr Pachman.

Foto: thinkstock

Plastičtí chirurgové v zahraničí mají na bolavé nohy lék v podobě botoxu. Čeští chirurgové ale mají pochybnostiFoto: thinkstock

Navíc je také otázkou, jak moc Loub job funguje a do jaké míry od bolesti nohou uleví. „Použití botulotoxinu do plosek nohou má své opodstatnění při jejich nadměrném pocení, to je fakt. Ale efekt aplikace botulotoxinu v kombinaci s injekčními výplněmi lokalizované pro změkčení došlapu a snížení bolestivosti, jak by měl v tomto případě fungovat, je diskutabilní a není prozatím podpořen žádnými mně známými studiemi,“ dodává Petr Pachman.

Co si o tom myslíte? Podstoupily byste Loub job?

Reklama

Související témata:

Načítám