Hlavní obsah

Buďte krásnější a zdravější. Přírodní cestou!

Odborníci už mnoho let mluví o obdivuhodných účincích hlívy ústřičné. Tato výjimečná houba je bohatým zdrojem celé řady přírodních, lidskému organizmu prospěšných látek.

Článek

Odborníci radí zařadit hlívu ústřičnou do běžného jídelníčku, stejně jako doporučují také užívání probiotik. Ta jsou potřebná pro zachování zdravé střevní mikroflóry, kde se rozhoduje o ochraně 70 % buněk imunitního systému. A když budete zdraví, projeví se to i navenek! S čím vším si hlíva poradí?

Hlíva – koktejl zdraví prospěšných látek

Hlíva ústřičná obsahuje širokou škálu látek potřebných pro organizmus. Je zdrojem betaglukanů, které jsou schopné doslova probudit buňky imunitního systému. Aktivují makrofágy, které pohlcují cizorodý materiál včetně mikroorganizmů a plní i další obranné úkoly. K akci jsou povzbuzeny i bílé krvinky – lymfocyty. Bez nich byste těžko bojovali proti chorobám. Hlíva vám také poskytuje řadu vitaminů, proteinů, sterolů, některé mastné kyseliny a stopové prvky, a tím podporuje správné fungování vašeho organizmu.

Objevte blahodárné účinky hlívy ústřičné

Probiotika – bakterie pro život

Od dětství slýcháte, že bakterie je okem neviditelný organizmus, který se rychle množí a poškozuje vaše zdraví. Proti bakteriím neustále bojujete, ale také už víte, že jsou mezi nimi i prospěšné výjimky. K nim patří bakterie mléčného kvašení – probiotika. Termín probiotika byl odvozen z řeckého slova pro bios, což znamená „pro život“.

Cenné jsou zejména bifidobakterie a laktobacily, žijící po celé délce střevního traktu. Vytvářejí příznivé podmínky pro mikrobiologickou rovnováhu. Přetvářejí cukry na kyselinu mléčnou. Díky ní klesá pH a zvyšuje se odolnost proti mikroorganizmům. Za normálních okolností má lidské tělo k dispozici téměř jednu miliardu aktivních buněk mléčných bakterií se schopností se obnovovat. To platí jen pro zcela zdravého člověka, který se řídí zásadami zdravé výživy, má dostatek pohybu a žije v klidu.

Nedostatek mléčných bakterií způsobuje mnoho zdravotních problémů. Poruchy imunitního systému, užívání antibiotik, změna stravování nebo životního prostředí může vyvolat narušení rovnováhy mezi pozitivními a patogenními bakteriemi. Jenže právě ve střevě se nachází většina buněk vašeho imunitního systému.

Jedinečná kombinace pro imunitu a zdraví

Hlíva ústřičná je ceněna také díky vysokému obsahu vlákniny. Jde o nestravitelnou složku potravy, která podporuje zvýšení počtu zdravotně prospěšných mikroorganizmů ve střevě. Rozpustná vláknina – zejména inulin – funguje jako probiotikum. Zjednodušeně řečeno je výživou pro prebiotika. Zkombinují-li se v jednom přípravku probiotika a prebiotika, nastane symbiotický účinek a jeho pozitivní efekt se zvýší – vytvoří se symbiotikum. Množení a aktivita škodlivých bakterií se potlačí, což přispívá k mocnějšímu podpoření imunity.

Objevte tajemství spojení hlívy ústřičné a probiotik

Společnost TEREZIA COMPANY vyvinula doplněk stravy TEREZIA100 Hlíva ústřičná + probiotika (Lactobacilus Accidophilus a Bifodobacterium Bifidum) a obohatila jej o šípek a vitamin C, jehož základní úlohou v organizmu je ochrana buněk před škodlivými účinky tak zvaných volných radikálů, slouží jako prostředek pro zvýšení imunity a v tomto přípravku zesiluje účinky probiotik a hlívy.

Více informací o doplňku stravy na www.hlivaustricna.cz

Související témata:

Načítám