Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Pomazánky jsou skvělý nápad, jak vyřešit jednoduchou večeři nebo třeba pořádnou svačinu. S chladným počasím určitě uvítáte recept na vydatnou variantu, která zasytí i pořádného chlapa.

5 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pomazánka
  • 1 ks čabajky
  • 200 g čerstvého krémového sýru
    7
  • 1 lžíce zakysané smetany
    7
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
    K podávání
    • 8 krajíců chleba
      1
    • 2 ks červené papriky
    Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
    Článek

    Postup

    01.

    Do mixéru dejte na kousky oloupanou, nakrájenou klobásu (pár koleček si můžete nechat na ozdobu), žervé, zakysanou smetanu a sladkou papriku. Rozmixujte téměř dohladka. Podle chuti osolte a opepřete – tady ale záleží na tom, jak moc slaná a kořeněná je samotná klobása.

    02.

    Pomazánku podávejte namazanou na čerstvém chlebu a ideálně i s červenou paprikou na zjemnění chuti.

    Jaká pomazánka v poslední době zabodovala u vás doma?

    Energetická hodnota celkem pro 1 porci
    Energie1 424,55 kJ
    Bílkoviny16,12 g
    Tuky18,91 g
    Sacharidy26,82 g
    Sůl2,16 g
    SAFA10,59 g
    Vláknina2,91 g
    Cukry6,28 g

    Načítám