Hlavní obsah

Zabijačková specialita: Pomazánka z vepřových uší

Hodnocení:
(24)
Foto: archiv redakce
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
50 minut
Náročnost
nízká

Na zabijačce je skvělé to, že se zpracuje úplně všechno – včetně dnes už tak netradičních surovin, jako jsou vepřové uši. Receptů na ně najdete i na našem webu hned několik. Teď přidáváme i recept na tuhle skvělou pomazánku.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 silnostěnná červená paprika
  • 2 vařené vepřové uši
  • 1 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 utřené stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • rostlinný olej
  • 8 plátků čerstvého chleba
  • 2 lžíce hladkolisté petržele
Článek

Postup

Krok 1: Pokud máte vepřové uši syrové (prodávají se obě varianty), tak je nejdřív v dostatečném množství osolené vody asi 50 minut vařte doměkka.

Krok 2: Papriku očistěte, nakrájejte na kostičky a spařte vroucí vodou. Nechte chvíli odstát. Vařené vepřové uši pokrájejte na malé kousky a promíchejte s paprikou. Obojí dejte do misky a nechte vychladnout. Přidejte kečup, hořčici, česnek, sůl, pepř a vše promíchejte.

Krok 3: Cibuli oloupejte, nasekejte nadrobno a zprudka orestujte na troše oleje na pánvi. Čerstvý chleba nebo tmavou bagetu nakrájejte na plátky a naneste na ně připravenou směs. Posypte orestovanou cibulkou i nasekanou hladkolistou petrželí a můžete podávat.

Dáte vepřovým uším šanci třeba právě v této pomazánce?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.