Hlavní obsah
Foto: David Špingl

Foto: David Špingl

Skvělý oběd, pokud si chcete odlehčit jídelníček od masitých pokrmů. Nadchnou vás celerové řízky?

15 min.
Příprava
26 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 bulva celeru
    9
  • 3 lžíce octa 8%
  • 1 lžička soli
  • 80 g hladké mouky
    1
  • 2 ks vejce
    3
  • 100 g strouhanky
    1
  • 1 dl řepkového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 ks citronu
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Celer oloupejte, nakrájejte na asi centimetrové plátky a 6 minut povařte v okyselené a osolené vodě.

02.

Po vychladnutí plátky osušte a obalujte v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaných, osolených a opepřených vejcích a nakonec ve strouhance.

03.

Celer smažte dozlatova a podávejte s bramborou kaší a skrojkem citronu.

Související témata:

Načítám