Hlavní obsah

Celerové řízky

Hodnocení:
(7)
Foto: David Špingl
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
26 minut
Náročnost
nízká

Neděláme si iluze, že se Vánoce ponesou v duchu salátů a nízkotučných potravin, a proto bychom teď měli do svého jídelníčku dostat i trochu té sezonní zeleniny. Nadchnou vás celerové řízky?

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 bulva celeru
  • 3 lžíce octa 8%
  • sůl
  • 80 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky
  • řepkový olej
  • pepř
  • citron
Článek

Postup

Krok 1: Celer oloupejte, nakrájejte na asi centimetrové plátky a 6 minut povařte v okyselené a osolené vodě.

Krok 2: Po vychladnutí plátky osušte a obalujte v klasickém trojobalu: nejprve v mouce, poté v rozšlehaných, osolených a opepřených vejcích a nakonec ve strouhance.

Krok 3: Celer smažte dozlatova a podávejte s bramborou kaší a skrojkem citronu.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek