Hlavní obsah

Černé punčocháče 4x jinak

Foto: Ann Christine

Teprve správné punčocháče zdůrazní váš celkový outfitFoto: Ann Christine

Reklama

Punčocháče – některým ženám se dělají osypky již jen ze samotného slova a zkušenosti z dětství jim evokují nepříjemný štípavý pocit i omezenou pohyblivost kvůli rozkroku spadlému až někam ke kolenům. Většina žen s nimi však problém nemá, a hlavně – co v zimě k sukni či šatům?! Dnes bude řeč o černých punčocháčích a jejich variantách. Nechte se inspirovat!

Článek

Převažují ve vašem šatníku spíše sukně? Rády působíte žensky, a kalhoty vám takovýto pocit nedopřávají? Nebo máte doma několik oblíbených sukýnek, které s oblibou nosíte a jejichž řady čas od času rozšíříte o jeden neodolatelný kousek? Ať tak nebo tak – důležité je doplnit odpovídajícími punčocháči nejlépe v neutrální černé barvě. Mohou působit elegantně, roztomile i sexy, záleží jen na tom, jaké si vyberete a s čím je zkombinujete. My vám ukážeme ty základní, které by ve vašem šuplíku rozhodně neměly chybět!

Neprůhledné – ideální na zimu

Teplé punčocháče se nejvíc hodí do současného ročního období – bavlněné poskytují dostatek tepla a chrání vaše nožky před mrazivým vzduchem. Pozor na jejich barvu – někdy může černá vyblednout – a všímejte si i žmolků, které se na punčocháčích tohoto typu běžně tvoří. A co s nimi? Můžete si vytvořit retro vzhled, oblečete-li k nim jednoduchou sukni nebo šaty áčkového střihu v délce do půli stehen výrazné (třeba oranžové) barvy nebo vzoru, sukni doplňte jednoduchým černým rolákem.

Elegantní look vznikne s pouzdrovou sukní a černými lakovanými lodičkami, vršek pak zvolte v neutrální bílé či tělové barvě. Skutečně šik budete s širokou sukní do pasu a upnutým topem. Obout k těmto punčocháčům můžete vysoké černé kozačky, lodičky a v teplejší dny určitě sáhněte po balerínkách! Pohrajte si s barevnými kontrasty v retro stylu nebo zvolte černočernou eleganci. Využijete je na mnoho způsobů!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 249 Kč, Topshop 290 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 290 Kč, Topshop 232 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Promod 250 Kč, KappAhl 299 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 249 Kč, Asos 464 KčFoto: archiv firem

Dráždivé silonky

Naprostou klasikou jsou černé silonové punčocháče, jejichž síla je okolo 20–40 den. Samy si můžete vybrat, jak moc budou průhledné – mohou dát vašim nohám jen jemný černý nádech, nebo je zahalí téměř celé. V každém případě vaše nohy obalené lehkou a hebkou černou látkou vypadají prostě božsky! Považujete tento typ punčocháčů za usedlý a vhodný spíše pro starší ročníky? Nemůžete se více mýlit! Černé průhledné punčocháče jsou rozhodně víc sexy než tělové, protože dávají mnohem větší prostor pro fantazii a muže přivádí k nestydatým myšlenkám! Hodí se ke všem barvám a zkombinujete-li je s minisukní, budou vám pánové ležet u nohou!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 145 Kč, Timea 149 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Timea 149 Kč, Asos 203 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Timea 89 Kč, Topshop 290 KčFoto: archiv firem

Nebezpečná síť

Síťované punčocháče byly ještě zhruba před 20 lety spojovány s ženami nevalné pověsti. Tyto doby jsou naštěstí už pryč a dnes je oblékají dívky a dámy různých věkových kategorií i postavení. Můžete si zvolit velikost ok – od těch drobných až po velká, která jsou extravagantnější a hodí se pro ty odvážnější z vás.

Síťované punčocháče běžného typu jsou skutečně žhavou záležitostí, a tak byste s nimi měly zacházet opatrně! K pouzdrové sukni po kolena (skvělé kousky najdete zde: Pouzdrové sukně: Jsou elegantní a sexy!) obujte kotníčkové boty a zbytek dolaďte podle hříšného podzimního trendu s názvem fetiš. Chcete-li opravdu zaujmout, doplňte je minisukní do pasu nebo šortkami a volnějším topem či halenkou. S podpatky budou vaše nohy sahat až do nebe, ale vypadat budou pekelně dobře!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Timea 249 Kč, Debenhams 174 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 145 Kč, Timea 129 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Timea 129 Kč, www.e-punchochace.cz 110 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 174 Kč, Topshop 247 KčFoto: archiv firem

Zajímavé a originální

Považujete výše zmíněné typy za obyčejné? Nudí vás jednoduchost a rády si hrajete se vzory? Pak vám následující typ punčocháčů přijde k chuti! Hravě budete vypadat s květinovým vzorem, sexy budete v krajkových punčocháčích nebo v těch se zadním švem. Zajímavě vypadají punčocháče s puntíky, proužky či zvířecími vzory a pozornost rozhodně upoutáte v těch s rádoby podvazky. Nejlépe vyniknou s jednoduchou černou sukní či šortkami!

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 229 Kč, Topshop 348 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 348 Kč, Asos 290 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 290 Kč, Topshop 247 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Topshop 247 Kč, Asos 348 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): H&M 299 Kč, Asos 290 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Asos 232 Kč, 232 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): www.e-punchochace.cz 289 Kč, Asos 232 KčFoto: archiv firem

Jak jste na tom s černými punčocháči vy? Které jsou vaše nejoblíbenější?

Reklama

Související témata:

Načítám