Hlavní obsah

Červenec v řeči karet: Lvy čeká rozchod, Kozorohům se bude dařit úplně vše!

Foto: BSG, Shutterstock.com

Foto: BSG, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budete mít v červenci smůlu, nebo štěstí? Jak se vám bude v prvním prázdninovém měsíci dařit v práci a kam se posunou vaše vztahy? Výklad tarotových karet pro jednotlivá znamení zvěrokruhu vám to odhalí.

Článek

Úplněk nastane 9. července ve znamení Kozoroha. Pro vás to znamená, že byste si měli dávat pozor na páteř a klouby, které budou v tomto období extrémně zranitelné; tak při nejen dovolenkovém sportu opatrně! Navíc úplněk posílí jakousi zatvrzelost, kdy všichni budou trvat na svém, takže bude o něco obtížnější najít společnou řeč vlastně s kýmkoli. Zachovejte chladnou hlavu a nehádejte se, nemá to smysl. Co chystá červenec konkrétně pro vaše znamení?

Beran (21. 3.–20. 4.) 8 pentaklů – 10 pohárů – 10 pentaklů

V červenci se jako duchové minulosti začnou vynořovat vaše staré cíle a přání, všechno, čeho jste kdy chtěli dosáhnout a o co jste se snažili. Při téhle životní inventuře na sebe nebuďte příliš přísní, naopak vypíchněte sami pro sebe všechno dobré a pozitivní, co se vám podařilo. Berte to realisticky: něco vyšlo, něco ne, ale spoustu věcí ještě máte před sebou, tak si je nenechte utéct jen kvůli tomu, že budete dlít kdesi hluboko v minulosti. Pusťte se v létě do toho, co vás opravdu přitahuje a o co vám jde, pomiňte tedy povrchní a přelétavé zájmy.

Býk (21. 4.–21. 5.) 7 pentaklů – Blázen – 2 meče

Ačkoli máte pocit, že vězíte až po uši v problémech, nepropadejte panice. Nic není tak zamotané, jak se zdá, právě naopak. Nechte věcem volný průběh, nestresujte se a nevrhejte se do všeho po hlavě – zkrátka najeďte na pohodový prázdninový mód. Většina problémů se vyřeší tak nějak sama, rozplyne se časem, nebo zkrátka přestane hrát podstatnou roli. Pokud si přesto budete dělat starosti, nenechávejte si je pro sebe, ale podělte se. Sdílená bolest je jen poloviční a deprese nikomu neprospěje. Jakmile získáte odstup a nadhled, zjistíte, že nic není tak černé, jak se vám asi zdá.

Foto: eakkaluktemwanic, Shutterstock.com

Býci mají tendenci tajit, že je něco trápí. Svěřte se, už jen tím se vám ulevíFoto: eakkaluktemwanic, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.) 9 holí – 6 mečů – Velekněžka

Červenec se ve vašem případě ponese v duchu změn a neobvyklých kroků. Budete dělat i věci, které byste sami od sebe nečekali, a najdete odvahu k tomu, co už dlouho odkládáte. Zahoďte strach, zahoďte stud, pusťte se prostě do všeho, co vás napadne. První prázdninový měsíc podobným, trochu bláznivým akcím přeje, kdy jindy zkusit něco nového než na dovolené. Nepodceňujte se, je ve vás mnohem víc, než se domníváte. Pokud si budete věřit, zvládnete všechno, co si usmyslíte. Na konci měsíce na vás čeká úspěch a radost, tak si užijte i celou cestu, která k nim povede.

Rak (22. 6.–22. 7.) 4 pentakly – 8 mečů – 3 poháry

Cítíte se nejistě a nerozhodně, máte pocit, že kamkoli šlápnete, narazíte na minové pole. A tak radši stojíte na jednom místě a celí zamrzlí obavami si říkáte, že tak je to pro vás nejlepší. Není! Takhle akorát propadáte hlouběji a hlouběji do svého strachu. Nic zásadního vám nehrozí, přestaňte si strašáky vyrábět ve své hlavě. Červenec by měl být naopak měsícem velkých a rázných rozhodnutí, buď ano, nebo ne. Neváhejte, srdce vám napoví, na jakou stranu se máte vydat. Uvidíte, jak to bude osvobozující.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Smrt – Svět – 4 poháry

Červenec pro vás bude poměrně náročný, protože nastane konec nějakého vztahu, který pro vás byl důležitý. Bohužel se tohle zkrátka děje, některé vztahy končí, ale jiné zase začnou. Ještě v tomto měsíci tak budete stát před důležitým rozhodnutím, které vám do života přinese někoho, kdo v něm dlouhou dobu zůstane. Rozhodujte se pocitově a příliš nepřemýšlejte, tohle jenom rozum vyřešit nemůže. Připravte se také na občasné hádky s blízkými, tento měsíc prostě bude trochu jako na houpačce.

Panna (23. 8.–22. 9.) 4 hole – eso pohárů – 9 pohárů

Pro vás bude červenec velmi harmonický, vyvážený a ponese se v duchu úspěchů ve všech oblastech života – v práci, lásce, jiných vztazích i v tom, co se týká pocitu vlastního naplnění. Bude se vám dařit natolik, až začnete mít strach, zda pak zákonitě nepřijde nějaká katastrofa. Nepřijde. Vaše vyhlídky jsou velmi mírné a poklidné, tak si tohle období jakéhosi oddechu od těžkostí života užijte. Urovnávejte staré spory, dohánějte resty, všechno vám tenhle měsíc půjde jako po másle. A hlavně odpočívejte, na dovolené i mimo ni, léto k tomu vybízí.

Váhy (23. 9.–23. 10.) 2 poháry – Spravedlnost – 7 mečů

Jako kdyby z vás někdo vysál veškerou energii, je vám teď prostě všechno jedno. Chtěli byste se zavrtat do peřin a spát, alespoň pár let. To bohužel nejde a s tímhle návalem životní negativity se budete muset poprat, než vás zničí. Dejte sami sobě trochu prostoru na to, abyste se vzpamatovali, zvolněte v práci a nepřijímejte každou nabídku jen proto, že vám s ní někdo zamává před nosem. Věnujte se sobě, trošku se rozmazlujte, zkuste přivolat tu bezstarostnou prázdninovou atmosféru z dětských let a uvidíte, že brzy bude lépe a svět zase zkrásní; stačí se nemračit.

Štír (24. 10.–22. 11.) 7 pohárů – Svět – 9 pentaklů

Pro vás bude červenec znamenat obrat do vašeho nitra, odpočinek a jakousi meditaci. Už delší dobu máte pocit, že se sami sobě vzdalujete a že k sobě nejste upřímní, stále se schováváte za nějakou maskou. Teď přišel čas všechny tyhle falešné vrstvy oloupat a vrátit se k tomu, co je skutečné. Klidně vyrazte někam pryč, do přírody, daleko od lidí, ať si srovnáte myšlenky, protože se stejně na nic pořádně nesoustředíte. Červenec je doba dovolených, tak si tohle dovolte. Najděte ztracenou rovnováhu a nadhled, v druhé polovině měsíce vám budou dobrými pomocníky.

Střelec (23. 11.–21. 12.) eso pentaklů – 3 pentakly – Vůz

Máte zřejmě pocit, že jste ze svých vztahů tak nějak „vyrostli“, že se vaši přátelé zajímají o věci, které jsou vám úplně fuk, a naopak neřeší to, co byste s nimi chtěli probrat vy. Nesnažte se od lidí odstřihnout, je to pravděpodobně jen přechodná fáze. Hledejte nová společná témata i čas (společnou dovolenou nerušte!). To je sice mnohem těžší než někoho jen tak rovnou poslat k vodě, ale přátelé jsou cenné zboží. Dávejte najevo, co si myslíte a co cítíte, otevřete se lidem. Snadno tak zjistíte, že třeba i oni vám chtějí sdělit víc, než kolik dosud dávali najevo.

Foto: Zoom Team, Shutterstock.com

Nejen Střelcům prospěje, když budou vůči blízkým lidem otevřenějšíFoto: Zoom Team, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) 5 pentaklů – 7 pohárů – Císařovna

Červenec se pro vás stane měsícem krásy a taky trochu povrchnosti. Snad je to dočasně sníženým sebevědomím, ale mnohem více si budete všímat toho, jak vypadáte a jak vás druzí hodnotí. Jako byste ztratili svou obvyklou rovnováhu, najednou se budete cítit nejistě a ztraceně. Bojujte s tím, najděte opět svůj klid a zabodujete. Druhá polovina měsíce vám bude ohromně přát a dařit se vám bude ve všem, na co jen pomyslíte. Ztracené sebevědomí se tak jistě brzy vrátí, žádné obavy.

Vodnář (21. 1.–20. 2.) Luna – Císař – páže pentaklů

V červenci se projeví vaše citlivá stránka a pevně se ujme vlády. Co to znamená? Budete mimořádně citliví na veškeré komentáře a reakce, kdeco vás rozněžní a rozhodí, bude pro vás daleko těžší schovat a zamaskovat jakékoli emoce. Tenhle život se srdcem na dlani vás ale extrémně obohatí a v ledasčem vám otevře oči. Naučíte se, jak být tolerantnější, taktnější, mírnější, jak druhým neubližovat a nedotknout se jich. Jakmile si totiž vyzkoušíte na vlastní kůži, co prožívají oni, budete mnohem opatrnější.

Ryby (21. 2.–20. 3.) 3 hole – rytíř pohárů – Mág

V životě toho hodně tajíte a skrýváte. Nejedná se o nic zásadního, spíše o věci, u kterých máte pocit, že by druhé mohly nějak obtěžovat, nějak jim vadit. Vy totiž nechcete přidělávat žádné potíže, jenže přiděláváte – sami sobě. Tohle potlačování vlastní přirozenosti není tím pravým. Naučte se říkat, co chcete, co si přejete, svůj skutečný názor. Naučte se prosadit – červenec je pro to ideální příležitostí, pokud máte strach, zkuste to nejdřív třeba na dovolené mezi cizinci. Zachovejte zdravou rovnováhu a nebuďte stále v pozici toho, kdo ustupuje, není to zdravé.

Červenec s sebou přináší prázdninovou atmosféru, i když třeba volno nemáte. Jak se na něj těšíte?

Související témata:

Načítám