Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Zelený chřest po uvaření zprudka zchlaďte ledovou vodou nebo ledem, zachová si tak krásně zelenou barvu i křupavost.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g cherry rajčat
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 stroužek česneku
  • 20 stonků zeleného chřestu
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 4 ks vejce
    3
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Chřestové stonky  rozpulte a uvařte v osolené vodě na skus a zchlaďte. Rajčata i vejce nakrájejte a lehce promíchejte s chřestem. Vše zakápněte olivovým olejem, ve kterém jste rozmíchali utřený česnek se solí. Hustě posypejte hrubě mletým pepřem.

Načítám