Hlavní obsah

Chtějí vás muži jen na sex? Možná děláte tyhle 4 chyby!

Foto: Thinkstock

Jakýkoli vztah vám skončí po pár společných nocích? Možná děláte někde chybuFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to pořád dokola! Někoho potkáte, vypadá to nadějně, jenže jakmile se s vámi párkrát vyspí, pustí vás k vodě. Jako by vás muži měli jen na sex, nikoli na vztah. Co děláte špatně?

Článek

Je to skoro jako prokletí. Jsou prostě ženy, které ne a ne narazit na muže, který by s nimi nechtěl jen spát, ale také žít. Každý jejich pokus o vztah dopadne vždy stejně. Zpočátku to vypadá dobře, ale jakmile dojde na sex, po jedné nebo po pár společných nocích vše skončí. Jak nebýt „holkou na jedno použití“? Vyvarujte se následujících čtyř chyb!

1. Zbytečně drsné řeči

Nechcete ho vyděsit, tlačit na něj, vypadat jako zoufalka, která se po prvním rande hned vidí v bílých šatech před oltářem. A tak předstíráte nadhled, možná trochu nezájem. A dost často říkáte věty typu: „Miluji svobodu a nezávislost!“, „Je skvělé, že se v dnešní době nemusí holka hned vázat, ale taky si trochu užít!“ nebo: „Na co hned vážný vztah, nepotřebuju chlapovi hned prát ponožky!“

Jenže jakkoli je to nadsázka, jakkoli to nemyslíte úplně vážně, chlap to doslovně vezme. Muži jsou přímočaří a počítají s tím, že když něco říkáte, tak to také tak myslíte. „Tento typ žen si vyloženě říká o jednorázové použití, nedává vůbec muži možnost být tím silným ochráncem, a to přes veškerou emancipaci prostě muž stále chce splňovat," tvrdí psychoterapeutka Lucie Horníková.

Foto: Thinkstock

Sex na první schůzce? Klidně, ale jen když opravdu chceteFoto: Thinkstock

2. Uspěchaný sex

Se sexem po první nebo druhé schůzce je to složité. Doby, kdy bylo intimní sblížení na první schůzce srovnatelné se smrtelným hříchem, jsou (díkybohu) dávno pryč. Je ale velmi důležité, jak k tomu dojde.

Pokud vás oba přepadne vášeň, nemůžete si pomoct, tak proč ne. Jakmile je to oboustranné rozhodnutí a oba po sexu toužíte stejně silně, není potřeba hrát si na „upejpavku“.

„Pokud ale má chlap dojem, že se k tomu žena nechala dotlačit, že nebyla připravená, vlastně sex moc nechtěla, ale jen nedokázala říct ne, není to základ rovnoprávného partnerství. A muž si takové partnerky pak tolik neváží,“ vysvětluje kouč partnerských vztahů a ředitel společnosti Adfonte Martin Bednář.

3. Víra, že ho změníte

Co když muž říká, že není na dlouhodobý vztah připraven, že se nechce vázat, že si od toho nemáte nic slibovat? Jestliže si říkáte, že ho změníte, přesvědčíte ho o opaku, vlastně ho přimějete, aby se do vás zamiloval, nejspíš budete zklamané! „Nikoho nelze nějak zásadně změnit, možná jen na nějakou dobu uzpůsobit. Ale nutit někoho do vztahu nebo lásky k vám je opravdu nesmysl, který může jen málokdy vyjít," varuje Lucie Horníková.

Foto: Thinkstock

Nesnažte se někoho měnit, povaha je daná!Foto: Thinkstock

Zázraky se samozřejmě dějí, takže třeba muž, který v danou chvíli není na vážný vztah připraven, může časem dospět, ale pokud jde o povahový rys, máte smůlu. „Pokud je někdo horolezec nebo jachtař, který tráví ročně řadu měsíců v Himálajích nebo na moři, tak bude mít asi pořád radši ty hory a jachtu než ženu, a na tom nic nezměníte,“ vysvětluje Martin Bednář.

4. Já, já, jen já!

Sebevědomí je moderní a samozřejmě pro život nezbytné. Ale nic se nesmí přehánět. Pokud se neustále stylizujete do role emancipované, vražedně samostatné ženy, která nic a nikoho nepotřebuje, protože vše zvládne sama, na muže to příliš dobře nepůsobí. Věty typu: „Já jsem já, spoléhám se v životě jen na sebe...“ opravdu moc přitažlivé nejsou.

Nejenže tím pánům dáváte najevo, že je vlastně nepotřebujete (což není moc příjemný pocit), zároveň vysíláte signály, že nehodláte dělat kompromisy, z ničeho nebudete slevovat a zavděčit se vám nebude žádná legrace.

Taky to s vámi muži nemyslí většinou moc vážně?

Reklama

Související témata:

Načítám