Hlavní obsah
Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Slaný cibulový koláč upečte na vyšším plechu nebo v kulaté koláčové formě. Důležitá je zkaramelizovaná cibule zalitá smetanou s vejci a sýrem.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks vejce
    3
  • 2 špetky muškátového květu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 10 ks cibule
  • 125 g másla
    7
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
    7
  • 100 g strouhaného sýru
    7
  • 1 plát listového těsta
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Oloupané a nadrobno nakrájené cibule osmažte na másle do světlehněda. Do vychladlé cibule vlijte smetanu s rozšlehanými vejci a ochuťe muškátovým květem, pepřem a solí. 

02.

Směs rovnoměrně nalijte na plát listového těsta v hlubším plechu vyloženém pečicím papírem, posypte  strouhaným tvrdým sýrem a upečte dozlatova.

Načítám