Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Foto: MariaKovaleva, Shutterstock.com

Aktualizováno

Slaný cibulový koláč upečte na vyšším plechu nebo v kulaté koláčové formě. Důležitá je zkaramelizovaná cibule zalitá smetanou s vejci a sýrem.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 ks vejce
  • 2 špetky muškátového květu
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 10 ks cibule
  • 125 g másla
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného sýru
  • 1 plát listového těsta
Článek

Postup

01.

Oloupané a nadrobno nakrájené cibule osmažte na másle do světlehněda. Do vychladlé cibule vlijte smetanu s rozšlehanými vejci a ochuťe muškátovým květem, pepřem a solí. 

02.

Směs rovnoměrně nalijte na plát listového těsta v hlubším plechu vyloženém pečicím papírem, posypte  strouhaným tvrdým sýrem a upečte dozlatova.

Načítám