Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Máte čas si s dezerty trochu pohrát? Naservírujte je přímo v ovoci! Nechte se inspirovat receptem na skvělou nadýchanou citronovou pěnu.

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 9 ks citronu
  • 1 plátek želatiny
  • 4 lžíce vody
  • 3 lžíce másla
  • 50 g cukru krupice
  • 3 ks žloutků
  • 100 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup

01.

Osmi citronům odřízněte špičku a lžičkou je opatrně vydlabejte. Dužinu dávejte do misky, vymačkejte z ní šťávu a odměřte jí asi 100 ml – tu použijete na další přípravu.

02.

Želatinu zalejte 4 lžícemi vody a nechte ji nabobtnat. V hrnci rozehřejte máslo s cukrem, zalejte ho citronovou šťávou, přidejte nastrouhanou kůru ze zbylého citronu a žloutky a metličkou míchejte, dokud se směs nezačne vařit. Stáhněte ji z plotny, nechte minutu odpočinout a pak v ní rozpusťte želatinu. Teď už jen vyšlehejte smetanu, zlehka ji přimíchejte do pěny a připravené citrony naplňte. Odpočívat by měly přes noc v lednici.

Podívejte se i na další neodolatelné moučníky s citronem.

Reklama

Související témata:

Načítám