Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Netradiční cukroví? Můžete se pustit třeba do citronových sušenek s hořkou čokoládou. Křupou, osvěží vás, a hlavně vám zachutnají.

30 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 plechy
  • 150 g hladké mouky
    1
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 ks žloutků
    3
  • 2 lžičky prášku do pečiva
    1
Na ozdobu
  • 1 tabulka hořké čokolády
    7
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z cukru, vajíčka, žloutku a citronové kůry vyšlehejte jednotnou hmotu. Pak vmíchejte mouku a kypřicí prášek a vypracujte pevné těsto, které dejte aspoň na dvě hodiny odpočinout do lednice (nejlépe však přes noc).

02.

Poté vyválejte tenkou placku, ze které vykrajujte libovolné tvary. Ty dejte péct na plech s pečicím papírem asi na 10 minut, dokud nebudou okraje krásně zlatavé.

03.

Hotové sušenky ozdobte hořkou čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni. Nejlépe chutnají, když jsou aspoň týden uleželé v krabici s jablkem!

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie2 518,13 kJ
Bílkoviny10,67 g
Tuky14,7 g
Sacharidy103,22 g
Sůl0,07 g
SAFA6,84 g
Vláknina4,53 g
Cukry64,63 g
Související témata:

Načítám