Hlavní obsah

Co na sebe, když potřebujete maskovat kila?

Foto: F&F

I s kily navíc můžete vypadat stylově!Foto: F&F

Reklama

Začátkem roku to vypadalo slibně, vaše předsevzetí, že vezmete posilovny útokem a budete se vyhýbat čokoládě, nicméně vzalo za své. Kila, byť jen opticky, ale dokáže ubrat i správný výběr oblečení. Jaké byste tedy neměly minout, až vyrazíte na nákupy?

Článek

Máme pro vás dobrou zprávu. Našli jsme krásné kousky, od kalhot, přes sukně, šaty i doplňky. To vše vám pomůže skrýt přebytečná kila.

Prádlo, které zkrotí křivky

Začínat se má pěkně od podlahy, což je v tomto případě od spodního prádla. Než tento odstavec přeskočíte s tím, že vy si prádlo vybrat umíte, podívejte se pro jistotu na články Módní rádce: Jak vybrat správné kalhotky? a Špatná podprsenka: Jak kazí prsa?. Pokud ovšem potřebujete zakamuflovat kila navíc, určitě se mrkněte po pořádném stahovacím prádle. V každém topu i šatech budete vypadat štíhlejší.

Foto: archiv firmy

Na foto: spodní prádlo Marks&Spencer, info o ceně v obchoděFoto: archiv firmy

Véčkový top

Véčko je jedním z nejoblíbenějších výstřihů vůbec a není divu, svědčí totiž každé postavě a spolehlivě dokáže zeštíhlit trup. Pakliže vybíráte top bez rukávů, určitě sáhněte po tom se širšími rukávy. Důležitý je také materiál, nejlichotivější jsou ty splývavé.

Foto: archiv firmy

Na foto: Asos, 900 KčFoto: archiv firmy

Ať žije optická iluze!

Od doby, kdy návrhářka Stella McCartney přišla s vychytralým návrhem v podobě šatů s tmavšími bloky po stranách, se s obdobnými modely roztrhl pytel. Zeštíhlující šaty podobné těm, které měla Kate Winslet, teď seženete v Mangu. Jestli se vám líbí představa, že by vaše silueta působila mnohem štíhlejším dojmem, určitě je zkuste. S barevnými bloky objevíte i pouzdrové sukně.

Foto: archiv firmy

Na foto: šaty Mango, 799 KčFoto: archiv firmy

Džíny s vyšším pasem

Zatímco v éře bokovek byly džíny s normálním, nedej bože vyšším pasem nedostatkovým zbožím, v současnosti po nich naštěstí příliš dlouho pátrat nemusíte. Džíny, potažmo kalhoty s vyšším pasem jsou pro majitelky oblých křivek naprosto nezbytné. Jakmile je jednou zkusíte, pochopíte proč. Převislé bříško bude to tam, nikde nic nebude vylézat… Nebojte se přitom ani užších střihů nohavic, nemusí být úplně skinny, ale neměly by vypadat jako vytažené ze skříně vašeho partnera. Jednou pro vždy – volnými střihy nic neskryjete. Pokud máte silnější nohy, dejte přednost tmavším odstínům.

Foto: archiv firmy

Na foto: Topshop, 1200 KčFoto: archiv firmy

Pouzdrová sukně

Spousta žen si myslí, že si obtáhnutou sukni mohou dovolit jen dámy s ukázkovou postavou, opak je ale pravdou. Taková černá „pouzdrovka“ může na ženách s křivkami vypadat naopak lépe než na modelce s nulovými boky. Co už ale nemusí lichotit všem, je vršek zastrčený do sukně. Pokud máte silnější bříško nebo chcete maskovat boky, nechte halenku přes. Pozor, ta by ale neměla být příliš dlouhá.

Foto: archiv firmy

Na foto: Asos, 450 KčFoto: archiv firmy

Tunikové šaty

Delší tunika vypadá úžasně v kombinaci s úzkými kalhotami (ideální jsou ty se zapínáním na boku) a v podobném provedení udělá přesně to, co si přejete – zdůrazní pas, takže v ní nebudete vypadat jako v pytli, zneviditelní širší boky i zadeček a ke všemu svědčí i silnějším pažím. I v tomto případě by měl být materiál splývavý.

Foto: archiv firmy

Na foto: Vero Moda, 600 KčFoto: archiv firmy

Sáčko klasického střihu

V jednoduchosti je síla. Nic neoživí váš šatník tak jako padnoucí sáčko. Silnější postavě bude lichotit minimalistický střih s hlubším dekoltem.

Foto: archiv firmy

Na foto: Marks&Spencer, info o ceně v obchoděFoto: archiv firmy

Lekounká halenka

Halit se do volných topů, tak trochu připomínajících malý stan, není zrovna nejlepší nápad. Vybrat si ale můžete lehkou volnější halenku s páskem, která je nejen stylová, ale i pohodlná.

Foto: archiv firmy

Na foto: Mango, 999 KčFoto: archiv firmy

Nezapomínejte na dlouhé náhrdelníky

Stejně dobře jako svislé pruhy fungují i dlouhé náhrdelníky. Ve štíhlou laňku vás samozřejmě nepromění, ale opticky vaší figuře opravdu pomohou.

Foto: archiv firmy

Na foto: H&M, 120 KčFoto: archiv firmy

Podpatky!

A nakonec naše nejspolehlivější zbraň, podpatky. Nebudeme vám nalhávat, že se v nich chodí jako v bačkůrkách, ale můžete si být jisté, že jakmile je obujete, získáte nejen pár centimetrů na výšce, ale také na první pohled útlejší postavu.

Foto: archiv firmy

Na foto: Humanic, 799 KčFoto: archiv firmy

A na které, kila ubírající kousky nedáte dopustit vy? Budeme se těšit na vaše reakce.

Reklama

Související témata:

Načítám