Hlavní obsah

Test stahovacího prádla: Které opravdu funguje?

Foto: Mia Mirrelli

Opravdu funguje? Se čtenářkou Terezou jsme se podívali na zoubek stahovacímu prádluFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Která žena by nechtěla vmžiku zpevnit zadeček, „zneviditelnit“ tukové zásoby na břiše nebo zeštíhlit stehna? Výrobci stahovacího prádla se dušují, že stačí natáhnout kalhotky nebo body, a rázem bude po problému. Co se ale nedozvíte, je fakt, že se tohle prádlo rozhodně nehodí pro všechny. Na vlastní kůži ho za vás otestovala naše milá čtenářka Tereza.

Článek

Podvádět se sice nemá, ale když se vám nedaří shodit nadbytečná kila (více v článku 5 věcí, které vás konečně donutí zhubnout!) nebo zpevnit určité partie vašeho těla, proč si nepomoct touhle vychytávkou? Stahovací spodní prádlo není prádlem, které byste nosily denně (pokud nepočítáme běžné stahovací kalhotky). Jsou ale situace, kdy se každičký ubraný milimetr bude hodit.

Všechny kousky vyzkoušela naše dvacetiletá čtenářka Tereza, pro kterou bylo zkoušení stahovacího prádla premiérou. Protože Terezka dost sportuje, má poměrně pevnou postavu. Přesto jsou ale partie, které by ráda nechala trochu „smrsknout“. Ještě před dvěma lety byla tahle sympaťanda úplně šlank, s váhou nikdy problémy neměla. Pak ale přišly problémy se štítnou žlázou a její velikost se rychle vyšplhala na 44. Přesto to Tereza nevzdává a my jí moc držíme palce!

Pokus č. 1: stahovací kraťasy s vysokým pasem

„No tak tohle nemám šanci natáhnout,“ protestovala Tereza, ale my neustoupili. Jestli jsme během našeho testování něco zjistili, pak fakt, že čím déle na sebe prádlo rvete, tím lepší přináší efekt. Když držíte v ruce pidi prádlo a říkáte si, že nemáte šanci, tak jste vybraly správně.

Samozřejmě záleží na tom, jak moc potřebujete kamuflovat. Pokud vás trápí jen nezpevněné břicho, nemusíte se do něčeho podobného rvát. Ale jestliže to myslíte se zeštíhlením vážně, pořiďte si právě kousek podobný tomuto. Pozor si dejte na velikost, určitě nedoporučujeme prádlo objednávat přes internet, musíte ho ozkoušet nebo alespoň vidět.

Když prádlo sahá až pod prsa, máte vyhráno. Jak uvidíte u dalších typů, jakmile končí v oblasti bříška, stáhne vám sice kritickou oblast, ale když si sednete, vyleze vám všechen tuk horem. V podstatě se vám jen špíčky přesunou. Problémem jsou i kalhotky bez nohaviček, kde se pro změnu lem zařeže do kůže a zase vám uškodí.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: stahovací prádlo (KappAhl, 499 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Vlevo se stahovacím prádlem, vpravo s běžným. Na foto: džíny (čtenářky), svetr (F&F, 389 Kč), boty (Guess by Marciano, 4350 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Rozdíl byl vidět i z bokuFoto: Mia Mirrelli

Pokus č. 2: stahovací šaty

Tento typ prádla se nám na první pohled líbil. Stahovací šaty budou perfektní pod (překvapivě) šaty, a jsou navíc z příjemného materiálu. Na rozdíl od prvního prádla si je Terezka oblékla raz dva, ale zase nestahovaly tak účinně. Pro někoho, kdo řeší jen drobnější nedostatky a potřebuje trochu zpevnit, ale budou dobré. Jejich velkou výhodou je, že se nikde nezařezávají.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: stahovací šaty (Marks&Spencer, 899 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Vlevo se stahovacím prádlem. Na foto: šaty (Marks&Spencer, 1299 Kč), punčochy (Calzedonia, 399 Kč), prsten (KappAhl, 119 Kč), boty (Guess by Marciano, 4350 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Pokus č. 3: stahovací pás

Po předchozích zkušenostech jsme se pásu trochu obávali a oprávněně. Pás sice stáhne ukázkově, ale jakmile máte na břiše nějaký tuk, nahrne se vám hned pod pás. Využít by ho mohly snad jen štíhlejší dámy, které mají břicho ploché jako přistávací dráhu a chtějí pas opticky zúžit. Ty ale dají spíše přednost sexy prádlu, že?

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: stahovací pás (KappAhl, 449 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Pokus č. 4: stahovací body

Stahovacích body mají všude spoustu a často je na co koukat, nám se zalíbilo tohle krajkované. I body má ale svoje nevýhody a opět platí, že někoho, kdo je celkově silnější, nespasí. Naše čtenářka má díky sportu pevnější postavu, ale mnoha dámám by se lem kalhotek nepěkně zaříznul do kůže. Body vždycky nejprve ozkoušejte, často se stává, že body táhne košíčky a vaše prsa trochu dolů, takže pak ve finále moc nesedí. Jak moc bude stahovat poznáte už podle materiálu, určitě si ho osahejte, mělo by pružit. Body má nicméně jednu velkou výhodu, kterou oceníte ve chvíli, kdy poběžíte na záchod. U prádla č. 1 si dejte pořádný náskok…

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: stahovací body (F&F, 460 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Vlevo s body, vpravo bez. Na foto: šaty (Marks&Spencer, 1299 Kč), punčochy (Calzedonia, 399 Kč), náramek (KappAhl, 299 Kč), boty (Guess by Marciano, 4350 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Vyzkoušeli jsme i variantu tělového body bez košíčků, které ale prsa hodně stáhne a dekoltu tak moc nelichotí. Lepší by to mohlo být s podprsenkou, ale je otázkou, jak byste se cítily v podprsence a ještě stahovacím body…

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: tělové stahovací body (Marks&Spencer, info o ceně v obchodě)Foto: Mia Mirrelli

Pokus č. 5: kalhotky s vyšším pasem

Tohle prádlo má velkou výhodu, že sahá až pod prsa, navíc hezky stahuje. Silnější dámy by nicméně mohly opět postrádat nohavičky. Prádlo se díky vykrojení kalhotek může zařezávat. Pozitivní je, že je prádlo samodržící. Pakliže vás trápí převážně jen bříško, jděte do něj!

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: stahovací prádlo (Marks&Spencer, 999 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Vlevo „stažená", vpravo s běžným prádlem. Na foto: sukně (F&F, 449 Kč), halenka (F&F, 389 Kč), náramek (KappAhl, 299 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Pokus č. 6: stahovací kalhotky

Stahovací kalhotky jsou praktičtější než většina „stahovaček“, ale nemůžete od nich čekat stejný výsledek jako od prádla s vysokým pasem. Menší bříško hezky stáhnou a zpevní, pokud jste ale silnější, zase vám budou dělat neplechu.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: stahovací prádlo (Marks&Spencer, info o ceně v obchodě)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Tereza se stylistkou Verčou, která si prádlo zkusila alespoň takto :-)Foto: Mia Mirrelli

My dáváme palec nahoru stahovacím kraťasům s vysokým pasem. A jaké máte se stahovacím prádlem zkušenosti vy? Budeme se těšit na vaše názory!

Vizáž: Petra Kejřová (SURFACE, profesionální škola vizážistů)

Styling: Veronika Králová (BACKSTAGE, škola stylistů)

Reklama

Související témata:

Načítám