Hlavní obsah

Co vám říká polibkem? Nahlédněte do tajných myšlenek mužů!

Foto: isifa

Prezident USA se před kamerami se svou ženou líbá rád a častoFoto: isifa

Reklama

Říkáte si občas, že byste chtěly vidět tomu svému do hlavy, znát jeho nejskrytější myšlenky a zjistit, jaký vztah k vám opravdu má? Taková možnost je – stačí porozovat, jak vás obejme nebo políbí.

Článek

Fotografie slavných osobností při polibku jsme ukázali odborníkovi na neverbální komunikaci MUDr. PhDr. Miroslavu Krejčířovi. „Na fotografiích si všímám postoje těla, končetin, účesu, oblečení, doplňků, toho jak je člověk upravený. Dohromady se složí obraz člověka, řeč jeho těla,“ říká na úvod Miroslav Krejčíř, který se věnuje tomuto oboru už pětatřicet let.

„Vypracoval jsem autorský systém 3AXIS Visual Language, který odhalí, jak člověk uvažuje, jak myslí, jak prožívá a zpracovává situace, jakým způsobem je řeší. Určíme, zda sahá spíše po konvenčních a formálním řešení, nebo má v povaze řídit se instinktem, jeho řešení jsou neobvyklá a originální,“ doplňuje Miroslav Krejčíř.

Tato teorie si všímá hlavy a horní třetiny těla, která symbolizuje mozek, myšlení a plánování. Pak hrudníku a střední třetiny těla, které ukazují na vliv srdce a emocí. Pánev a dolní třetina těla pak ukazuje na pudovost, sexualitu. „Popis fotografií je ale ovlivněn tím, že neznáme kontext situace, netuším, zda je člověk pravák nebo levák, což také ovlivňuje výklad,“ upozorňuje Miroslav Krejčíř.

Prezident Barack Obama a Michelle Obamová

Foto: isifa

Vzájemné city prezidentského páru jsou evidentníFoto: isifa

Co říká odborník:Obličeje se k sobě blíží spíše dolní částí – zejména žena, která špulí rty. Tento polibek můžeme označit jako „společenský– pudový“. Jde o polibek lidí, kteří se mají rádi, ale vědí, že je pozorují ostatní, že jsou středem zájmu veřejnosti. Našpulené rty první dámy mohou naznačovat, že se rozhoduje pudově a v této situaci je zapojena aktivněji než pan prezident.

Komentář redakce:Srdéčko zaplesá dojetím nad tím, jak se mají ti dva rádi – bez ohledu na kamery, a evidentně nikoli jen pro ně.

Herec Charlie Sheen a chůva Natalie Kenley

Foto: isifa

Charlie Sheen v objetí s chůvou NattyFoto: isifa

Co říká odborník: Žena líbá mužovu levou tvář, on má položenou levou ruku na jejím levém rameni a ona má levou ruku v bok. Muži se hlavou honí myšlenky na sex, hraje si s představou, že může ženu mít. Ona jeho smyslné myšlenky povzbuzuje, ale ruka v bok je symbol toho, že slibuje víc, než by měla ve skutečnosti chuť nebo možnost doopravdy dát…

Komentář redakce: Charlie je pěkný proutník a Natty také není žádná stydlivka. Proslýchá se, že si zahrála ve filmech pro dospělé – takže je zvyklá svým tělem slibovat „všechno všem“.

Herečka a zpěvačka Aubrey O'Day

Foto: isifa

Aubrey O'Day umí poslat vášnivý polibekFoto: isifa

Co říká odborník: Žena s výrazně předsunutou bradou „posílá polibek“ přes levou dlaň, kterou má ve výši hrudi. Předsunutím brady, tedy spodní části obličeje, vyjadřuje smyslné myšlenky, do kterých nevkládá vypočítavost, ale opravdové pudy. O tom svědčí postavení hlavy. To, že své gesto opravdu prožívá, naznačuje ruka ve výši hrudi.

Komentář redakce: Aubrey nikdy neměla problém vystavit své silikony, šokovat úsporností svých kalhotek nebo jinak nabídnout své tělo kamerám a fotoaparátům. Věříme jí, že by tuhle nabídku klidně dotáhla až do konce…

Herečka Rose McGowan

Foto: isifa

Rose McGowan s výrazem uspávače hadůFoto: isifa

Co říká odborník: Řekli byste, že jde o gesto velmi podobné tomu předchozímu? Ale tato žena má hlavu předkloněnou čelem dopředu a posílá políbení přes pravou dlaň, kterou má zvednutou až do roviny krku. Z toho lze usoudit, že chce smyslně komunikovat, ale zapojuje do toho spíš mozek než city a emoce.

Komentář redakce: Rose znáte nejspíš ze seriálu Čarodějky. Na téhle fotce jsme chtěli dokázat, že když dva dělají totéž, rozhodně to totéž být nemusí. Tenhle polibek v sobě nemá jiskru, vypadá spíš jako na dobrou noc – a Rose si svá sedativa evidentně už vzala…

Marc Anthony a Jennifer Lopez

Foto: isifa

Marc Anthony a Jennifer Lopez v době, kdy k sobě ještě patřiliFoto: isifa

Co říká odborník: Muž do polibku zapojuje celé tělo, kterým se tiskne k pravému boku ženy. Ta se podílí aktivně jen ukloněnou hlavou. On drží její pravou paži, kterou si žena přidržuje svou levou ruku, ve které drží kabelku, zakrývající jí část podbříšku. Vyčteme z toho, že muž líbá celou svou bytostí a očekává to samé od ženy. Ona mu to ale oplácí jen proto, že cítí tu povinnost, city do toho nevkládá. Je to od ní jen racionální gesto.

Komentář redakce: Pár měsíců po tomto polibku se tihle dva rozešli. Buď si Marc našel tulivější partnerku, nebo si Jennifer vyhlédla muže, ke kterému se mělo cenu otočit nejen hlavou.

Jiří Pomeje s manželkou Andreou

Foto: isifa

Jiří Pomeje umí svou lásku manželce Adree vyjádřit bouřlivěFoto: isifa

Co říká odborník: Muž se naklání k ženě a líbá ji na levou tvář, ona se při tom mírně zaklání. Muž ji při líbání drží v náruči – ruce má na jejích zádech, ona se mírně zaklání. Z jejich těl lze vyčíst, že muž je aktivní, snaží se ženu polibkem oslovit, navodit v ní smyslné představy, kterým se v tuto chvíli ale ona poněkud brání. Neznamená to ale, že by byla proti velmi osobnímu a emocionálnímu poselství mužova gesta – o tom svědčí její ruce, kterými objímá jeho hrudník.

Komentář redakce: Jirka Pomeje působí jako obr Bumbác. Ačkoli jeho objímání jistě vyjadřuje obrovskou vlnu citu, působí spíš jako přepadení, byť dobrácké.

Zpěvák Sámer Issa a Pavlína Dubná

Foto: isifa

Dříve milenci, dnes prý dobří přátelé – Sámer Issa a Pavlína DubnáFoto: isifa

Co říká odborník: Dvojice se líbá, ale stojí od sebe daleko, jen se naklánějí vrchní částí těla. Muž u toho má ruce v kapsách kalhot a předklonem vychází dívce na půl cesty. Ta má ruku v bok a v pravé má před břichem kelímek s nápojem. Oba si vycházejí vstříc ve smyslných představách a plánech, ovšem tato hra je jen teoretická, vykalkulovaná a nereálná. Dotýkají se pouze jejich rty, nikoli těla. Dívka si chrání před mužem své teritorium a vyjadřuje svou nechuť. Ruka v bok říká, že svou roli zveličuje, že si hodně věří.

Komentář redakce: Polibek před objektivy fotografů. Měl vzkázat, že tihle dva už spolu sice nechodí, ale ani se nenapadají. Že jsou přátelé. Pro nás je to spíš podepsání příměří a vyhlášení stavu – co jsme si, to jsme si.

Monika Absolonová a Vratislav Janda

Foto: isifa

Monika Absolonová a Vratislav Janda bohužel už nejsou partneřiFoto: isifa

Co říká odborník: Muž líbá ženu do vlasů na pravém spánku. Drží ji levou rukou pevně na jejím levém holém rameni. Žena se zasněně s úsměvem dívá doprava dolů před sebe, pravou rukou si hraje s malou kabelkou, kterou drží v levé ruce. Muž se v partnerce snaží probudit polibkem emoce, smyslné představy. Ona momentálně myslí na výhody, které by z toho plynuly – v této chvíli jakoby přemýšlela spíš o nové kabelce.

Komentář redakce: Kolem tohohle páru se nikdy nevzdášela aura vášně, ale spíš vztahu otcovsky ochranitelského. Možná natolik, že se city milenecké zcela vytratily a při společném polibku je zřejmě už neuvidíme.

Tomáš Berdych a Ester Sátorová

Foto: isifa, Mafra, Růžička

Přímo uchvacující styl polibku má Tomáš Berdych a Ester SátorováFoto: isifa, Mafra, Růžička

Co říká odborník:Žena při polibku drží pevně zezadu mužovu hlavu ve svých rozevřených rukou, chce uchopit a emočně ovládnout celé mužovo nevědomé myšlení, jeho představy a plány.

Komentář redakce: Tohle je můj chlap, a jestli mi na něj některá sáhnete, dostanete tenisákem mezi oči!

Našli jste nějakou podobnost v technice líbání? Zajímáte se o řeč těla? Rozhodně nám o tom napište!

Reklama

Načítám