Hlavní obsah

Co ženy překvapí, když se sestěhují s partnerem? Třeba tyto absurdity!

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Rande s ním byla tak úžasná, že jste posléze nadšeně kývla na sestěhování? Tak pozor, abyste nebyla v šoku. Leckdy nejsou věci takové, jak se zdají na první pohledFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je úžasně ochotný, vnímavý, empatický, ohleduplný a tak vášnivý! Tak tohohle kandidáta na budoucího manžela prostě z rukou nepustíte. Společné bydlení? A proč ne? Jen se připravte na nejhorší!

Článek

Psychologové tvrdí, že když s někým začnete žít bez oficiálního sňatku, můžete si vyzkoušet, jak si s ním vyhovujete v každodenním životě, jak dokážete řešit praktické problémy nebo zda vám dělá problém vypořádat se s určitou mírou stereotypu. Společné bydlení je tedy něco jako zkouška manželství. Ovšem někdy pěkně bolestivá! Co všechno vás může potkat?

Nedávno se portál Reddit zajímal o překvapivé věci, které se o partnerovi dozvíte v momentě, kdy se s ním sestěhujete. Netrvalo dlouho a pod zajímavou otázkou se začaly množit komentáře, kterých je v současnosti téměř sedm tisíc tři sta. A některé stojí za to. Co může překvapit i vás?

Všechno je mu jedno

„Neřeší, že používá můj šampon a že voní po růžích celý den. Taky mě fascinuje, že kdykoli ho požádám, aby mi něco koupil, třeba olej na vaření, zubní pastu a podobně, standardně přinese úplně něco jiného,“ svěřuje se jedna z diskutujících s tím, že i na další věc si nemůže zvyknout. „Pokaždé, když se zeptám, jaký druh té pasty nebo něčeho koupil, odpoví ‚ano‘ nebo ‚zelenou‘. Občas ho fakt nechápu,“ dodává. Další ženu zase fascinuje holení.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Hodinu se holí, a ještě potřebuje pochvalu? No potěš pánbůhFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Posvátné rituály denním chlebem

„Můj přítel považuje holení za něco výjimečného. Zavírá dveře do koupelny, je tam něco přes hodinu a nechce být rušen. Ve chvíli, kdy vyjde ven, očekává, že ho za to pochválím, respektive se mě ptá, jestli se mi líbí a zda hezky voní. Toho jsem ještě před pár měsíci svobodného života byla ušetřená,“ popisuje další diskutující.

Co je moje, je i tvoje?

„Nikdy bych nevěřila, že když si domů nastěhuji chlapa, začne mi mizet drogerie,“ přidává svoji zkušenost respondentka s nickem Pm_me_ur_kittenz_plz. „Ten můj používá veškeré mé zásoby od peelingů, pleťových mlék, masek, anti-aging krémů i holicích pěn. Říká, že mu to voní. Já si myslím, že je to trochu ujeté,“ dodává.

Tak snad si tenhle chlapík nebude půjčovat třeba i spodní prádlo s krajkou. Nebo ten její jen miluje holčičí věci či hygienu? Ostatně tendence „být čistý“ se vzmáhá.

I podle průzkumu, který letos provedla společnost Geberit za účelem šíření osvěty intimní hygieny, jsou Češi jednou z nejčistotnějších zemí Evropy. (Průzkum byl realizován ve spolupráci se společností GfK na vzorku 1001 respondentů ve věku 35–55 let.)

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Bydlíte spolu rok, ale on pořád neví, kde mají místo příbory? Ne, nemyslete si. Tak hloupý není. Jen vás využívá, protože mít služku není k zahození...Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Odpor k živým návštěvníkům

„Pavouci, komáři, včely, myši, prostě cokoli, co se hýbe a je to u nás v obýváku, způsobuje mému partnerovi hysterák. Nesnáší to, všechno musím ven vynášet já,“ přidává se jistá Rapunze1, která si prý do poslední chvíle myslela, že má chlapa – ne bábovku. „Tak nic, třeba příště,“ dodává.

Hloupé otázky

„V začátcích našeho randění to bylo super, teď se mi zdá, že přítel je líný přemýšlet. Vytáhne máslo z ledničky, podívá se na něj a zeptá se: ‚To je máslo?‘ Odpovím, on přejde k příborníku a následuje další dotaz: ‚Kde máme nůž?‘ Zoufalé, doopravdy. Číst přece umí, a ve společném bytě bydlí už přes rok,“ říká Kaaz, která ještě může být ráda, že její partner to máslo najde.

„Muž přesně ví, kde v jeho bedně s nářadím je pětistupňová příklepová vrtačka a pod který balík starých novin před pěti lety schoval pornografické časopisy.

S tím problém nemá. Ale máslo v chladničce, to nevidí – z instinktivní touhy po ženě, která za něho všechno udělá,“ nechal se tuhle slyšet německý odborník na mužské myšlení Hauke Brost. Amen.

Tak co, taky se divíte? Možná to pramení z ženského syndromu růžových brýlí. Jeden z předních českých odborníků na mezilidské vztahy Otmar Chadim totiž říká, že ženy jsou ve své podstatě skromné. Podle něj nechtějí, aby muži byli jiní, než jsou, nýbrž jim stačí, že je mohou vidět jiné, než jsou. A pak to takhle dopadá….

A co po sestěhování překvapilo vás?

Načítám