Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová

Luštěniny jsou i přes všemožné doporučování většinou populace stále opomíjené, a je na čase přiznat si, že neprávem. Výmluva, že nadýmají, už dnes také neobstojí, jelikož dnešní recept je z čočky červené!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cibule
  • 200 g červené čočky
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 ks salátové okurky
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Čočku dejte do osolené vody a vařte doměkka (pro pikantnější chuť můžete přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření).

02.

Metličkou rozšlehejte olej, ocet, sůl a pepř a nadrobno nasekaný česnek a cibuli. Okurku nakrájejte na plátky, papriku na nudličky. Promíchejte s čočkou. Zalijte zálivkou a posypejte petrželkou. Podávejte s tmavým pečivem.

Čočka na talíři často nevypadá příliš dobře i když vám chutná? Schovejte ji pod strouhanku v podobě karbanátku.

Reklama

Související témata:

Načítám