Hlavní obsah

Čočkový salát s jemnou zálivkou

Hodnocení:
(3)
Foto: Marie Bartošová
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Luštěniny jsou i přes všemožné doporučování většinou populace stále opomíjené, a je na čase přiznat si, že neprávem. Výmluva, že nadýmají, už dnes také neobstojí, jelikož dnešní recept je z čočky červené!

Ingredience pro:
4 porce
  • 2 cibule
  • 200 g červené čočky
  • sůl
  • 4 lžíce olivového oleje
  • mletý černý pepř
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 salátové okurky
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžíce nasekané petrželky
Článek

Postup

Krok 1: Čočku dejte do osolené vody a vařte doměkka (pro pikantnější chuť můžete přidat cibuli, bobkový list a tři kuličky nového koření).

Krok 2: Metličkou rozšlehejte olej, ocet, sůl a pepř a nadrobno nasekaný česnek a cibuli. Okurku nakrájejte na plátky, papriku na nudličky. Promíchejte s čočkou. Zalijte zálivkou a posypejte petrželkou. Podávejte s tmavým pečivem.

ynezorPumanzeSaNyknalC