Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Pokud se děsíte představy zdlouhavého pečení v několika fázích a kynuté těsto je vaše noční můra, jste tu správně. Recept na čokoládový koláč s ořechy je tak jednoduchý, že se s ním poperete hned napoprvé.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
24 cm průměr formy
  • 1 balení kakaových máslových sušenek
    1
    3
    7
  • 125 g másla
    7
  • 400 g mascarpone
    7
  • 2 ks vejce
    3
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 hrsti ořechů
    8
  • 1 hrst kompotovaných třešní
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Nejprve kakaové sušenky rozmělněte ručně nebo v mixéru na jemnou směs a smíchejte s máslem. Hmotu namačkejte do koláčové formy.

02.

V misce vyšlehejte mascarpone, vajíčka, kakao a cukr do jemného krému. Do něj pak vsypte ořechy podle vlastní chuti.

03.

Směs nalijte do formy a dejte péct na 170 °C na 45 minut. Koláč dejte alespoň na dvě hodiny vychladit do lednice a podávejte s nakládanými třešněmi.

Třešně milujete, ale nesnášíte odpeckovávání? Podívejte se na naše video, jak snadné a rychlé to může být.

Související témata:

Načítám