Hlavní obsah
3,0
(1)
Foto: Portál Matkyadcery

Foto: Portál Matkyadcery

Uprostřed parného léta, jakým to letošní bezesporu je, se člověk uchyluje k osvěžování ledasčím. My tu pro vás máme tip na rychlé domácí osvěžení. Vyzkoušejte čokoládový mousse s malinami.

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Na pěnu
  • 300 g čokolády 70%
  • 300 g termizovaného sýra
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 75 g kakaa
  • 150 g cukru moučka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
Na ozdobu
  • 1 lžíce kakaa
  • 100 g malin
Článek

Postup

01.

Připravte si vodní lázeň – na větší kastrolek dejte nějaký menší a do spodního nalijte vodu, kterou přiveďte k varu. V horním kastrolku (nebo misce vhodné velikosti) rozpusťte čokoládu a vmíchejte do ní sýr. Pak přidejte vanilkový extrakt a směs nechte vychladnout.

02.

Mezitím smetanu vyšlehejte dotuha a postupně do ní zašlehejte moučkový cukr. Nakonec do ní opatrně všlehejte také 75 g hořkého kakaa. Vychladlou čokoládovou směs vmíchejte do šlehačky a vzniklý krém nalijte do formiček nebo skleniček. Dezert pak uložte ztuhnout do lednice a před podáváním ho zlehka posypte ještě troškou kakaa a malinami.

Vyzkoušejte také čokoládovou pěnu .

Reklama

Související témata:

Načítám