Hlavní obsah

Cvičení na doma pro začátečníky a seniory

 

Pravidelný pohyb je důležitý v každém věku. Je to jedna z nejzdravějších věcí, kterou pro sebe můžete udělat. U starších lidí to platí dvojnásob! Senioři cvičením eliminují rizika spousty zdravotních potíží a celkově zmírní příznaky stárnutí. Tyhle cviky zvládne každý, a to v pohodlí domova!

Článek

I když začnete se cvičením až v pozdějším věku, rozhodně to má cenu! Předejdete tím osteoporóze, Parkinsonově i Alzheimerově chorobě a spoustě dalších nemocí. A to se vyplatí, nemyslíte?

Už od třicátého roku věku ubývá kostní i svalová hmota, zhoršuje se mobilita, síla i rovnováha. To vše vede postupem času k chronickým bolestem, vzniku degenerativních nemocí a většímu riziku vzniku úrazů.

Ne každý ale v pozdějším věku zvládne klasické kliky, dřepy a sklapovačky – ať už kvůli bolestem kloubů nebo náročnosti cviků. A právě pro ty z vás, kteří se klasického cvičení z jakéhokoli důvodu bojí, máme snazší a bezpečnější alternativy, kterými účinně posílíte celé tělo. A zvládnou je i naprostí začátečníci! Jak na to, vám ve videu předvede a vysvětlí odbornice na zdravý trénink Mgr. Alena Vídeňská.

Za poskytnutí prostoru k natáčení děkujeme Fitness centru Fit Up!, Chlumecká 765/6, 198 00 Praha 9-Černý Most, fitup.cz 

Cvičíte pravidelně? 

Reklama

Související témata: