Hlavní obsah

Dámská body: Konec předsudkům, jsou sexy!

Foto: Eresparis

Body je nejen praktické, ale dokáže být i sexyFoto: Eresparis

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiléhavý top na zapínání mezi nohama neboli body, populární u nás v 90. letech minulého století, je opět ve hře. Zvláště nyní, kdy začala chladnější část zimy, jistě oceníte jeho praktičnost. Máme tak pro vás na výběr body z měkké bavlny, tvarujícího strečového materiálu, ale i svůdné krajky.

Článek

Existuje stále ještě mnoho žen, které mají k body výhrady nebo předsudky, a to z jednoho prostého důvodu. Tím je zapínání na patentky nebo háčky v rozkroku. Domnívají se, že může být v jistých situacích spíše na obtíž. My vás však přesvědčíme, že má tento módní prvek i spoustu kladů a že byste jej do svého šatníku zařadit měly.

Jednou z předností je upnutý střih, který obepíná postavu, a dá tak vyniknout vašim křivkám. V některých případech může mít i podpůrnou funkci a vaši siluetu formovat. Správně tvarované kostice dokážou pozvednout poprsí, silnější a strečový materiál zase trochu zpevní bříško a zeštíhlí pas.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 1340 Kč, Halens 1049 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): pextex.cz 739 Kč, Bershka 199 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 199 Kč, Etam 1100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 700 Kč, Halens 1119 KčFoto: archiv firem

Praktické kousky do kanceláře i na party

Dámské body se vám bude hodit v těchto chladnějších dnech zejména proto, že padne jako ulité do kalhot, případně sukní, ze kterých se rozhodně nevykasá. Vaše bedra tedy zůstanou stále v teple. Můžete jej použít místo spodní košilky pod tričko či halenku, ale i jako variantu topu do saka, svetříku do V nebo pod rozepnutou košili.

Pokud chcete nosit body jako samostatný vršek do práce, doporučujeme zvolit modely s rukávy, ať už krátkými nebo dlouhými. Body na tenká ramínka totiž evokují spíše spodní prádlo, navíc v některých kancelářích mohou být považována za nevhodný dress code. Skvělou alternativou jsou například body s rolákem nebo v podobě košile s límečkem.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 149 Kč, pextex.cz 739 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Esprit 1340 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 399 Kč, Esprit 1340 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): luxusni-spodni-pradlo.cz 370 Kč, pextex.cz 659 KčFoto: archiv firem

A co takhle vyrazit v něm na party nebo na večerní akci? I pro takovou příležitost najdete v naší nabídce skvostné kousky. Kombinace stříbrného topu na jedno ramínko s černými slimkami a vypasovaným sáčkem doplněná výrazným psaníčkem a vysokými podpatky vás přímo nadchne. Nebo zkuste něco odvážnějšího. Třeba variací „bodýčka" s potiskem populární zpěvačky a kožených kalhot dosáhnete rockovějšího stylu.

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Bershka 299 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 199 Kč, pextex.cz 465 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Etam 450 Kč, Bershka 299 KčFoto: archiv firem

Do postele s krajkou i saténem

Další možností, kam obléci body, je bezesporu ložnice. A tam se fantazii meze nekladou. Zda okouzlíte svou polovičku v romantické krajce, rajcovních zvířecích potiscích, jemném elegantním saténu či dráždivé průsvitné síťovině, už opravdu záleží čistě na vás. Jen vybírejte s rozvahou, aby i vám bylo prádlo pohodlné a krajka nikde neškrábala.

A jaké barvy zvolit? Největší klasikou jsou stále černá a bílá, které nikdy nezklamou. Blondýnkám bude slušet i světle modrá a starorůžová, kdežto brunetky mohou sáhnout po výraznějších odstínech. Sázkou na jistotu je však jediná barva. Erotické vášně probudíte hlavně červeným prádlem, které se vám bude hodit například i pro noční hrátky blížícího se svátku sv. Valentýna.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 980 Kč, New Yorker 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Ann Christine 419 Kč, luxusnipradlo.cz 1749 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 780 Kč, Etam 1100 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Lindex 499 Kč, Pimkie 300 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Esprit 700 Kč, Ann Christine 489 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 399 Kč, Halens 849 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): luxusni-spodni-pradlo.cz 695 Kč, luxusnipradlo.cz 399 KčFoto: archiv firem

A jak jste na tom s nošením body vy? Nelákají vás? Tak si zkuste vybrat svůj kousek ve článcích Sexy prádlo: Nezahřeje, ale rozpálí! a Nejkrásnější tanga: Našli jsme jich deset!.

Reklama

Načítám