Hlavní obsah

Dárky s nádechem ezoteriky: Které potěší a kolik vás budou stát?

Foto: Thinkstock

Netradiční dárek překvapí a potěšíFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se pomalu, ale jistě blíží, překvapte své blízké speciálním magickým dárkem, který by rozhodně nečekali. Jaké vlastně máte možnosti?

Článek

Najít pod vánočním stromečkem něco, co člověk vůbec nečeká, je vždy příjemné. Připravte tedy i vy překvapení pro své milé a darujte jim něco kouzelného. Doslova.

Mandaly pro harmonii i dekoraci

Mandaly jsou kruhové obrazce rozdělené geometricky do menších úseků, které vytvářejí komplexní vzory. Své přátele či rodinu můžete obdarovat dvěma způsoby – jedním z nich je koupit již hotovou vymalovanou mandalu od některého z umělců, kteří se jejich tvorbou zabývají. Pověšená na stěnu jednak krásně vypadá, jednak dodá místnosti naprosto jinou harmonickou atmosféru.

Druhou možností je koupě mandaly nevybarvené, na které bude moci vámi obdarovaný pracovat sám. Jedná se o velmi účinnou relaxační a sebepoznávací techniku, která se uplatňuje i v psychoterapii. V knihkupectvích je možné sehnat celé sešity plné předtištěných mandal k vybarvení.

Orientační cena:200–300 Kč za knihu mandal k vybarvení

Tarotové karty jako okno do budoucnosti

Pokud víte, že se někdo z vašeho okolí o věštění zajímá, jsou tarotové karty naprosto ideálním dárkem. Nikdo by si je totiž neměl kupovat sám, balíček by k němu měl připutovat právě jako dárek – tak vysílají karty ty správné vibrace.

Foto: Archiv redakce

Hledáte osud v kartách? Třeba tarot potěší i někoho z vašich blízkýchFoto: Archiv redakce

Tarotových sad je mnoho, vybírejte tedy pečlivě. Můžete volit buď tradiční Rider-Waite symboliku, nejklasičtější karty ze všech, nebo vybrat něco stylizovanějšího – vyrábějí se karty propojené s nejrůznějšími fantastickými bytostmi nebo světy, vybere si každý. Pokud vaše „oběť“ tarot vlastní, rozšiřte její sbírku třeba o karty Symbolon nebo Lenormand, věšteckých sad je nepřeberné množství.

Orientační cena:300–500 Kč za balíček karet

Orgonity pro domácí pohodu

Co to vlastně je orgonit? Laicky ho lze popsat jako pěkné voňavé těžítko, které může mít nejrůznější barvy, tvary a velikost. Orgonity vznikají tak, že se do včelího či palmového vosku zalijí nejčastěji kovové piliny, které se dále mohou doplňovat i jinými dekoračními i funkčními drobnostmi – časté jsou drahé kameny, existují ale orgonity se zalitými střípky barevného skla, s kořením i korálky.

Orgonit má pak schopnost v sobě kumulovat energii a odrážet ji do vnějšího světa, díky čemuž je ideálním pomocníkem k řešení problémů s geopatogenními zónami, poradí si ale i s elektronickým smogem, o které se starají všechny elektronické přístroje. Do ložnic ideální.

Orientační cena:150–300 Kč za klasický orgonit

Foto: Thinkstock

Nejrůznější závěsy rozehrávají větrem krásnou zvonkohruFoto: Thinkstock

Cinkátka a zvonkohry vyčistí vzduch

Jedni je milují, druzí nenávidí – přesto jsou nejrůznější zdobené zvonkohry oblíbenou dekorací bytu či domu, mají však zásadní efekt i z hlediska feng-šuej. Ať už jsou z kovu nebo ze dřeva (ty jsou leckdy oblíbenější, protože jejich cinkání není tak ostré a hlasité), víří stojatou energii v místnosti, a přináší tak do ní doslova svěží vítr.

Motivů je nepřeberně, volte tedy podle interiéru – bude se víc hodit asijská červenozlatá klasika, nebo spíše umírněnější bambus?

Orientační cena:200–300 Kč podle velikosti zvonkohry

Broušené krystaly přinesou barvy do života

I broušené křišťály a skleněné krystaly jsou oblíbenou součástí umění feng-šuej. Lomené plochy umí nádherně tříštit světlo na barevnou duhu, a zaplavit tak místnost kouzelnými efekty. Harmonizační a uklidňující účinek je samozřejmostí.

Existuje široká škála nejrůznějších tvarů, asi nejoblíbenější jsou klasické broušené kapky a koule. Čím dál větší oblibu si ale získávají spirály s malou kuličkou, která po nich optickým klamem „šplhá“, zde se spojují hned dva harmonizační symboly v jeden. Ať vyberete cokoli, věšte broušené sklo proti světlu, aby naplno vyniklo.

Orientační cena: 100–200 Kč za krystal, 250–500 Kč za spirálu

Napadají vás další magické tipy na vánoční dárky? Podělte se!

Reklama

Související témata:

Načítám