Hlavní obsah

Dělají tohle zamilovaní, nebo jde jen o mýtus z romantických filmů?

Foto: Kamil-Macniak, shutterstock.com

Když jsou lidé pohlcení počáteční láskou, dělají i věci, nad kterými rozum kroutí hlavou. Ovšem ne vše, co je v romantických filmech, odpovídá realitěFoto: Kamil-Macniak, shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zamilovanosti dělají lidé zvláštní věci. Ale opravdu jsou schopní toho, co vídáte v romantických filmech? Vybrali jsme pět podivností, které toho s realitou spíš moc společného nemají.

Článek

Pokud je člověk zamilovaný, je schopen skoro všeho. Přesto jsou věci, jež podle nás nedělají ani lidé, jimž hormony lásky zaplavily tělo i mozek. A pokud je udělají, brzy je to přejde. A tím brzy myslíme spíš hned.

Spánkový propletenec

Je to romantický výjev z filmů. Dva zamilovaní lidé se ukládají ke společnému spánku, propletou do sebe všechny své končetiny a pak se slastným výrazem usnou. Člověk má pocit, že se snad i v té samé pozici probudí.

Ale opravdu je někomu příjemné nemít v noci ani kousek svého vlastního prostoru, o peřině ani nemluvě? Vážně je láska tak mocná, že se s partnerovou rukou pod hlavou a svojí nohou pod jeho tělem vyspíte do růžova?

Kdepak! Všichni moc dobře víte, že nejlepší je se hezky zachumlat do své peřiny, uvelebit se na boku (klidně zády k tomu, kterého milujete) a mít adekvátní část postele jen pro sebe.

Foto: Dean_Drobot, shutterstock.com

Spánek v milostném propletenci vypadá krásně, ale myslíte, že je to pohodlné?Foto: Dean_Drobot, shutterstock.com

Společné koupání

Čas od času je samozřejmě společná koupel romantická. A nic proti sexu ve sprše. Ale nestačí to třeba na Valentýna, nebo když má jeden z vás narozeniny? Udělat si z toho pomalu každodenní rituál a vzdát se svého soukromí v koupelně je prostě moc!

Minimálně my holky si chceme občas v klidu oholit nohy, lehnout si do vany s maskou na obličeji, a pak si detailně prozkoumat v zrcadle i ten nejmenší pupínek na nose. A k tomuhle chlapa prostě nepotřebujeme a na naší lásce k němu to nic nemění!

Ty můj hafínku

Když máte někoho rád, samozřejmě mu alespoň občas řeknete miláčku nebo zlato. Ale že by se to u vás doma hemžilo pojmenováními typu „myšičko“, „hafínku“, „bobánku“ a „jahůdko“? A že byste si takhle dokonce říkali i na veřejnosti?

Jestli ano, tak je vám buď třináct, nebo vraťte občanku. Tohle je legrační, ne romantické!

Foto: Rawpixel.com, shutterstock.com

Neustálé dotyky a polibky? Vážně se od sebe někteří lidé nedokážou ani na minutu odtrhnout?Foto: Rawpixel.com, shutterstock.com

Moje jídlo, tvoje jídlo

Jasně, jste v restauraci a vzájemně ochutnáte ze svých talířů. Proč ne. Ale je nutné dávat doma partnerovi kousnout ze svého chleba se sýrem? Opravdu toužíte, aby vám každé ráno roztomile máznul marmeládu na nos a pak vám ji olíznul? Skutečně vaše společné večeře končí jako ve filmu Devět a půl týdne, tedy divokou erotickou akcí?

V reálném životě vás spíš naštve, že pokaždé, když si uděláte něco k jídlu, partner vám toho půlku sní. A když ráno žvýkáte rohlík s medem, sníte spíš o možnosti si pospat, než o tom, jak vám ho partner rozpatlává po celém těle. Koneckonců spěcháte do práce a dostat ten včelí zázrak z vlasů by zabralo dost času. A jak byste šéfovi svůj pozdní příchod asi vysvětlily, že?!

Vášeň kdekoli a hlavně pořád

Když se mají lidé rádi, vzájemně se dotýkají. Tak to prostě je. Občas se na ulici držíte za ruku, dáte si pusu, obejmete se. To k lásce patří.

Ale vážně se každý váš polibek na uvítanou změní na pětiminutové vášnivé představení? Opravdu si budete žmoulat ruce celé dvě hodiny, co jste v kině, a zapomenete i na popcorn, co jste si koupili? Fakt si na večírku radši sednete na klín svému příteli než na židli?

A jak to máte vy? Děláte tohle v zamilovanosti?

Reklama

Načítám