Hlavní obsah

Detektor nevěry: 9 nebezpečných signálů, že vám zahne!

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Reklama

Nikdy nelze s jistotou předpovědět, zda vás partner podvede, nebo ne. Existují však faktory, které tohle riziko výrazně zvyšují. Zahnout může každý, ale někdo má k nevěře výrazně vyšší sklony.

Článek

Součástí vztahů bohužel bývá i nevěra. Nevyhýbá se nikomu, i ti nejslušnější mohou uklouznout. Tohle je ale devět varovných signálů, které naznačují, že u vašeho partnera je tohle riziko výrazně vyšší než u jiných mužů.

1. Byl zadaný, když vás potkal?

Milostné pytláctví, kdy vlastně „ukradnete“ muže jiné ženě, je velmi běžné. „Znám tři různé studie, které se zabývaly tím, zda takto vzniklý vztah obvykle končí šťastně. Odpověď zní ne,“ tvrdí britská sexpertka Tracey Cox. Muži, kteří se nechají odloudit, bývají mnohem častěji nevěrní, mají sklony k narcismu, setrvávají v nefunkčních vztazích (ovšem jen do chvíle, než je uloví jiná) a mají menší odhodlání na vztahu pracovat.

2. Jak často máte sex?

Většina žen si myslí, že pokud se s partnerem hodně milují, není důvod, proč by zahýbal. Omyl! Malá frekvence sexu, nebo dokonce žádný je samozřejmě pádný důvod k nevěře. Platí ale i to, že řada záletníků začne být doma sexuálně výrazně aktivnější, když si najdou milenku. Ta totiž nabudí jejich libido, které mají potřebu ukájet se nejen s ní, ale i s oficiální partnerkou.

3. Měl jeho rodič milostný poměr?

Možná si říkáte, že dítě, které prožilo nevěru jednoho z rodičů, nebude chtít v dospělosti opakovat stejnou chybu. Leckdy to ale funguje naopak. Podvědomě si totiž klade otázku, co je horší? Být nevěrný, nebo být tím, koho nevěra druhého srazí na kolena? Není to vědomá volba, ale stává se to.

4. Dopustil se v minulosti nevěry?

Říká se, že kdo jednou zahýbal, bude zahýbat dál. Není to stoprocentní pravda, zásadní je, proč byl v minulosti nevěrný. „Nejdřív tedy zjistěte, co ho k nevěře vedlo, a pak se zeptejte samy sebe, zda se váš vztah této situaci něčím podobá, nebo jste někde úplně jinde, takže vám tenhle problém nejspíš nehrozí,“ říká Tracey Cox.

5. Je přitažlivý?

Studie Harvardské univerzity se zaměřila na možnou souvislost mezi mírou atraktivity a rozvodovostí. Ukázalo se, že mít vztah s někým, kdo velmi dobře vypadá, je prostě rizikovější než být s někým, kdo je „obyčejnější“. „Zajímavé je, že záleží spíš na tom, co si o svém vzhledu myslí, než to, jak doopravdy vypadá. Čím víc je člověk přesvědčený o své kráse, tím má větší sklony k záletům,“ dodává Tracey Cox.

Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

Máte doma proklatě sexy chlapa? Je to riziko!Foto: Lucky Business, Shutterstock.com

6. Jaké má šance na seznámení v práci?

Pokud váš přítel sedí každý den ve stejné kanceláři se stejným kolegou (či kolegyní) a s novými lidmi se nepotkává vůbec či jen velmi zřídka, můžete být vcelku klidná. Nemá moc šancí se seznámit. Jestli ale pracuje pro velkou firmu, kde každý den jen ve výtahu potká desítky potencionálních milenek a jeho práce zahrnuje i služební cesty, riziko nevěry výrazně stoupá.

7. Jak často jste spolu přes den v kontaktu?

Pokud si denně pošlete několik esemesek a ještě si k tomu párkrát zavoláte, je pro partnera nevěra komplikovanější. Kdyby telefon nezvedl, těžko bude vysvětlovat důvod, když jinak bývá běžně na příjmu. Jestli ho zvedne ve chvíli, kdy je s milenkou, nejspíš už z jeho hlasu poznáte, že je něco špatně. Nejde o to partnera šmírovat, ale spíš o to, jak jste si blízcí. Čím těsnější vztah, tím se násobí šance, že poznáte, že se něco děje.

8. Jak dobře znáte ženy v jeho okolí?

Nejčastěji muži zahýbají se svými kolegyněmi, kamarádkami, sousedkami či jinak blízkými ženami. Čím víc jich znáte, tím se nebezpečí, že vás s některou z nich podvede, snižuje. Bývá totiž složitější vyspat se se ženou, kterou oficiální partnerka zná, vídá se s ní, ba dokonce spolu kamarádí.

9. Jak moc pije?

Tady je to jednoduché. Muži, kteří moc nepijí, mají k nevěře výrazně nižší sklony, než ti, kteří jsou pravidelně v lihu. Alkohol uvolňuje zábrany a způsobuje, že vám připadají zajímaví a sexy i lidé, kteří by vás jinak vůbec nezaujali.

Pasují některé tyhle signály na vašeho partnera?

Reklama

Související témata:

Načítám