Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pusťte se do pokrmu ze surovin, které mají pozitivní vliv na zdraví a zároveň skvělé detoxikační účinky. Vyzkoušejte detoxikační salát s pomerančem.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 100 g čerstvé rukoly
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 200 g čínského zelí
  • 2 ks pomeranče
  • 170 g sušených rajčat
  • 1 lžíce balzamikového glazé
    12
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst slunečnicových semínek
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Ledový salát a čínské zelí nakrájejte nahrubo, přisypte rukolu a promíchejte. Listové saláty položte na talíř, posypte na jemno nasekanými rajčaty a zasypte nasucho opraženými slunečnicovými semínky.

02.

Pro osvěžení a zvýraznění salátu přidejte nakrájené pomeranče, dochuťte balzamikovým glazé, nechte aspoň 20 minut odležet a podávejte.

Pomeranč vyzkoušejte i v salátu s ořechy nebo s mangem.

Související témata:

Načítám