Hlavní obsah

Dětské oblečky: S medvídky je amen!

Foto: Little Rock Star

Já tě šetřit nebudu, slibuje vtipné tričkoFoto: Little Rock Star

Reklama

Pro holčičky růžová, pro chlapečky zase modrá. A všude samá kytička, srdíčko, medvídek či pejsek. Už vás tahle dětská móda nebaví? Tak tyhle infantilní potisky vyměňte za něco více rebelského. Pořiďte svým dětem vtipné a originální oblečení, kterým toho můžete navíc hodně říct. Nabízíme vám malou inspiraci…

Článek

Sehnat se dá v podstatě cokoli. Od originálních dětských ponožek, přes bodýčka a trička, až ke stylovým bryndákům, dudlíkům či kojeneckým lahvím. Jde jen o to, zda chcete ze svých dětí udělat malé rebely a rockery nebo vsadíte na vtip či se rozhodnete jejich oblečením dát na odiv své politické přesvědčení či hudební vkus…

Nestyďte se za svůj názor

I děti mají právo na důstojné oblečení s názorem. Medvídků, včeliček a zajíčků už bylo dost! To je motto české firmy Little Rock Star, kterou založily dvě maminky, které chtěly své děti oblékat jinak, než jim dovolovala klasická nabídka obchodů. „Ohlasy na naši kolekci oblečení jsou zatím velmi kladné. Rodiče pozitivně přijímají jak motivy, které znají z dětství, tak i ty s aktuálními tématy. Oblibu si získala také ,spasitelská edice', která se otevřeně staví například proti neonacistům,“ říká jedna ze zakladatelek firmy Eleonora Přikrylová.

V rámci této edice tak můžete sehnat například bodýčko s výmluvným nápisem „Na nácky s••u", který je umístěn na tom nejvhodnějším místě, nebo body s větou „S komunisty nemluvím“.

Foto: Little Rock Star

Rodičům se vtipné nápisy líbíFoto: Little Rock Star

Foto: Little Rock Star a Elodie Details

Udělejte ze svých dětí malé rebelyFoto: Little Rock Star a Elodie Details

Foto: Emergency Records

Kostřičky jsou velmi oblíbenéFoto: Emergency Records

Ukaž, co posloucháš

A na své si přijdou i rodiče, kteří patří mezi zapřisáhlé rockery nebo punkery. I na jejich potomky totiž někteří výrobci dětského oblečení myslí. K prvním narozeninám tak můžete svému synovi či dcerce pořídit originální tričko s potiskem „Je mi rock“. A body s nápisem „Poslouchám mámu, tátu a TataBojs“ je stejně výmluvné jako třeba body se slogany „Punk's born“, „Tři sestry – milk team“ či „Dudlík, rohlík, rock´n´roll“.

Foto: Little Rock Star

K tomu není třeba komentářFoto: Little Rock Star

Foto: Emergency Records

K mání je i zajíček, ovšem jako pirátFoto: Emergency Records

Co je vaše dítě zač?!

Pokud vám jde ale jen o originalitu a vtip, jistě se vám zalíbí bodýčka a trička, která na vaši ratolest něco málo prozradí. Je vaše dítě naprostý nespavec? V tom případě je pro ně body s nápisem „Tichá noc, to chceš moc“ jako dělané. Nebo se marně snažíte naučit své dítko životu bez plen? Jistě vás i vaše okolí pobaví triko s jasným názorem „Nočník je pod mou úroveň“.

Nebo máte doma malého raubíře či raubířku? Tak co třeba triko s nápisem „daddy's lil devil“ (tátův malý ďábel) nebo „mummy's little vampire“ (mámin malý upír).

Foto: Elodie Details

Motivy se objevují i na lahvičkách a dudlícíchFoto: Elodie Details

Lebky místo medvídků

Pocítili jste nechuť ke kresleným postavičkám na dětském oblečení? V tom případě můžete všechny medvídky, pejsánky a zajíčky vyměnit za lebky, plameny, rudé růže a kostry. Místo slaďoučkého batolete budete mít rázem malou roztomilou rebelku či „oprsklého“ pidi drsňáka.

A prodejci takového zboží se shodují, že je to také ideální dárek pro kamarády, kteří se právě stali rodiči. „Lidé přicházejí s tím, že se kamarádovi nebo kamarádce narodilo dítě a chtějí dárek pro miminko, který by zároveň pobavil i rodiče. Chtějí něco vtipného, co bude na dítěti vypadat komicky,“ říká Michal Schwub, majitel obchodu Emergency Records. „Oblíbené jsou dětské variace na známé, třeba punkové nebo rock'n'rollové slogany, motivy a loga kapel nebo různé kostřičky, krvaví králíčci a podobně,“ dodává Michal Schwub.

Tak co tomu říkáte? Jaký nápis by nejlépe slušel vašemu dítku? Nebo nedáte na medvídky dopustit?

Reklama

Související témata:

Načítám