Hlavní obsah

DMN: KDYŽ CHCE MUŽ DĚTI DO PÉČE, 24. EPIZODA

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víkend jsme strávili jako šťastná rodinka. Dokonce i já vařila. Sice jen vejce, ale konečně jsem zjistila, kolik funkcí má můj sporák. Byli jsme v Minoru. Na Sněhurce. A také na pikniku na Petříně. Poprvé jsem viděla ta zrcadla.

Článek

Bizarní pohled na znetvořené blízké. Jezdili jsme na koních. Všichni. A opékali buřty na balkoně. Na mém balkoně. A nikdo z domu nezavolal požárníky. Zázrak. Radek vymyslel ohýnek v květináči. Děti byly nadšené. Anička opekla želé. A Mates medvídka. Tedy skoro. Nic jsme neřešili. A vůbec, skoro vůbec jsme si nepovídali. Jen jsme žvanili. O všem. Snad i o počasí. Také jsme hodně hráli. Mně jde bezchybně Stitch, ta mimozemská příšerka. Lucie s Radkem excelují jako Asterix a pes. Až pozdě večer nám všem došlo, že prázdniny končí. Že Radek už jistě musí do práce. Že je neděle. Skoro půlnoc. A že už jsou v mém mini bytě celých sedmnáct dnů.

Bylo pondělí ráno. Radek s Lucií už balili tašky. Věci se nevešly. Měly víc papírových a igelitových na nákupy z cest než těch cestovních, se kterými přijeli. Děti zas honily kočku. Bude jim chybět. I ony jí. Neumím si představit nudu a ticho, které nastanou, až je odvezu na vlak. Příliš jsem si zvykla na jejich přítomnost. Návštěva prý nemá trvat víc než týden. Ale oni nebyli návštěva. Oni jsou má rodina.

„Roman chce děti do výhradní péče. Vrať se domů. Hned."

Zvonek. Radek ho namontoval. Má nesnesitelný zvuk. Také spravil karmu. Vyladil televizi. Zprovoznil mrazák. A abych nezapomněla, nalezl na internetu nesmrdící granule na kočičí záchod. Už proto na něj nikdy nezapomenu a vždy mu budu posílat gratulaci k narozeninám. Vždy. I poté, co ho Lucie opustí. Jak jsem si najednou jistá, že by to ona udělala první. Nevím. Ale jsem. Protože on vždy nejdříve podá chleba dětem, pak jí a pak zajde do pekárny, protože na něj už nezbylo. Jánošík. On bude mít zlomené srdce. Protože ona je jeho první láska. První skutečná zamilovanost. A od chvíle, kdy vím, že to bude on, ne ona, od té chvíle ho mám snad i ráda.

Zatracený zvonek. Sousedka. Přes vyrovnané tašky mi podává svůj telefon se sms pro moji sestru. Je od Lucčiny sousedky, od její nejlepší kamarádky. „NEMUZU SE TI DOVOLAT: ANI N. NE. CO JE S VAMI? OTEVRELA JSEM TI POSTU. MAS PREDVOLANI K SOUDU. ROMAN CHCE DETI DO SVE VYHRADNI PECE. VRAT SE DOMU. HNED."

Autorka: Bára Nesvadbová

Další epizoda už v úterý 15. 11.

Netradiční kávové dezerty – recepty hledejte na www.kavaveznamenitouhy. cz.

Reklama

Související témata:

Načítám